Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van olyan fényképezőgép amin...

Van olyan fényképezőgép amin ilyet lehet állítani?

Figyelt kérdés

Manuális zoom objektív esetén mondjuk, amivel nincs cpu kapcsolat. Beállítom a gépen a leghosszabb záridőt amit használhat (mondjuk 1/200), ISO auto, rekesz kézi.

Ilyennel még nem találkoztam, hogy ráteszek az egyszerűség kedvéért FF gépre mondjuk egy 70-200-at, beállítom hogy 1/200-nál lassúbb időt ne használhasson, iso auto (akár ebből is egy felső limitet beállítani), és rekesz-előválasztó módban van.

Ez VR nélküli obinál fontos lehet, vagy pedig cpu kapcsolat nélküli munkánál.

Oké, erre van a full manuális mód, de azért az automatikus kompenzáció a változó fényviszonyokra jól jöhet, záridő tekintetében. Ne kelljen kézzel mindig mindent állítgatni, csak a rekeszt az obin.

2021. aug. 21. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Az összes Canon Eos kezeli régi manuális objektívvel a beeső fény alapján történő záridő módosítást.
2021. aug. 21. 18:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Lehet nem ment át a kérdésem lényege...

Teszem azt városnézés. Fotózok egy manuális obival kint az utcán, verőfényes napsütés. Kell a rövid záridő és alacsony iso a megfelelő rekesszel. Ebből, én csak a rekeszt szeretném ill. a fókuszt magam állítgatni, iso automata, záridő automatikus.

Bemegyek egy templomba, várba, múzeumba stb., kell a hosszabb záridő, de a reciprokszabályba nem ütközve. De lehet hogy a gép ha rábízom 1/40-et akarna használni 1600-as iso mellett, holott rajta a gépen egy 80mm-es obi. Be fog mozdulni.

És erre kéne a funkció, hogy 1/80 alá ne menjen, magyarul kompenzáljon mással ha tud, jelen esetben az iso-val, miután tágabbra vettem mondjuk én is a rekeszt. Nem én akarom minden képhez állítgatni a záridőt, csinálja a megadott keretek között a kompenzálást a gép.

Na de ilyennel még nem találkoztam.

2021. aug. 21. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom az egész listáját a kameráknak amelyeknél van ilyen opció. Canonnál pl. Menu - ISO Speed settings - Min. shutter speed pontban tudod megszabni a kamerának, hogy mi az a záridő ami alá már nem mehet.
2021. aug. 22. 11:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Na, akkor Canonnak van ilyen, jó tudni. Köszönöm, ha még ismertek ilyen gépet, örömmel várom. :)
2021. aug. 22. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, hát ha ez volt a kérdés. Én azt olvastam ki, azt kérdezed, van-e a beállított minimális záridőnek utána automatikus függése az objektív gyújtótávolságától csere esetén.

Aztán meg azt, hogy állítson ISO-t. Azt (is) lehet a Canonnál, Safety Shift/ISO-t kell engedélyezni.

Egyébként a régebbi gépeknél értelmetlen korlátok voltak a beállításnál, például az 1D Mk3-nál a minimális zársebességre nem lehetett 1/60-adnál rövidebb időt beállítani, ami mondjuk egy nagytelés vadfotósnál esetleg savanyú arckifejezést okozott. Aztán a későbbi 6D-nél már 1/250 lehetett a felső határ (de ott meg, ha az ISO-t nem tudta már emelni, hiába volt beállítva minimális zársebesség, csak lejjebb vitte). A mostani felső-középkategóriás 5D Mk4-nél, amelyiknél a lehetséges beállítható záridő tartomány 30 sec- 1/8000 sec, beállítható alsó határnak 1/4000 is, hogy a lehetséges tartomány 1/4000-1/8000 legyen, vagy felső határnak 15 s, hogy a lehetséges tartomány 30-15 sec legyen. Ennél többet már nem kívánhat az ember. :D

2021. aug. 25. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!