Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon fényképezőn hogyan...

Nikon fényképezőn hogyan tudok ISO-t állítani?

Figyelt kérdés
Nikon D7000 fényképezőgépen próbálnám M módban az ISO-t és az apertúrát állítani, de a gombok nem csinálnak semmit. Hiába nyomom le, az LCD-n egy pillanatra felvillan az ISO érték, de mikor próbálnám nagyobb értékre tekerni, akkor az égvilágon semmi nem történik. Szerintetek hibás lehet a váz?

2017. szept. 5. 16:42
1 2
 1/12 anonim válasza:
A menüben sem jön be M módban? Ha véletlen automata módban van, akkor nem tudod állítani valóban.
2017. szept. 5. 16:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Menüből tudom állítani, de az nagyon p.lős megoldás... M módban próbálom.
2017. szept. 5. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Tudod, vannak gyorsgombok (funkciógomb) a jó öreg Nikonon... egyébként meg lent baloldalt az iso gomb + a hátsó tárcsa együttes használatával igen gyorsan állítható az iso érték...
2017. szept. 5. 21:13
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi, de pont ez a bajom, hogy az a gomb nem csinál semmit. Megnyomom, az LCD kijelzőn felvillan egy pillanatra az ISO érték, de hiába tekerem a tárcsát nem történik semmi változás.
2017. szept. 5. 21:22
 5/12 anonim ***** válasza:
2017. szept. 6. 06:21
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Elég gáz. Nagyon körülményes...

Mindig is idegenkedtem a Nikontól

2017. szept. 6. 08:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Látom nem érted. :) Én a dedikált ISO gombot akarom használni ami visszajátszásnál a kizoomolás is egyben, de nem működik. Amikor lenyomom akkor egy pillanatra fel is villan az ISO érték a felső LCD kijelzőn, de utána rögtön vissza is áll a kijelző és nem tudom átállítani.
2017. szept. 6. 08:56
 8/12 anonim ***** válasza:

tehát megnyomod az ISO feliratú gombot, felvillan a kijelzőn az ISO, de utána hiába tekered a tárcsát, nem változik az ISO, csak eltűnik a kijelzőről?

próbáltad az ISO gomb nyomvatartása KÖZBEN tekerni a tárcsát, mielőtt még az ISO gombot felengednéd?

ezt a típust nem ismerem, de egyik barátom Nikonján így kell állítani az ISO-t és más márkáknál is vannak gépek, amik így működnek, míg másoknál megnyomod a gombot és 1-2 másodpercen belül tudod tekergetni, de nem kell közben nyomvatartani a gombot...

egyébként érdekes, a gép használati útmutatója (sem angolul, sem magyarul) sem túl precíz ebben a kérdésben, csak annyit írnak, hogy:

"Az ISO érzékenységet úgy tudja módosítani, hogy megnyomja az ISO gombot és elforgatja a fő vezérlőtárcsát mindaddig, amíg a megfelelő értéke megjelenik a funkciókijelzőn vagy a keresőben."

az nem derül ki a hivatalos leírásból sem egyértelműen, hogy a két műveletet egyszerre kell-e csinálni, vagy egymás után. ha gondolod, reklamálj, vagy érdeklődj a gyártónál - hátha a következőnél már egyértelműbbek lesznek...

2017. szept. 6. 12:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Úgy még nem próbáltam hogy nyomva tartom, de a kézikönyve emlékeim szerint nem ír ilyenről. De köszi, meg fogom próbálni!
2017. szept. 6. 13:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Úgy kell hogy nyomod közben... ez megint egy user error csak... mi meg itt törjük magunkat. :)
2017. szept. 6. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!