Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen kamerát tudtok ajánlani...

Milyen kamerát tudtok ajánlani, ami jól fel veszi a színeket?

Figyelt kérdés

Minel alcsonyabb ár elôny, ha lehet 100k alatt

Használtan max 40 körül

2021. júl. 15. 13:21
 1/7 A kérdező kommentje:
Elôny ha jó közeli felvételeket is lehet készíteni
2021. júl. 15. 13:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, hogy jól fel veszi a színeket? Nem értem. Velem van a baj?
2021. júl. 15. 15:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Minél kevesebbet “torzít” a színeken és élethûen adja vissza
2021. júl. 15. 18:27
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

15:28 vagyok:

Utómunka. Az egészen profi gépek sem biztosan adják vissza a valóságot. A fényképezőgépek erre nem képesek. Ezért olyan gépet érdemes venni, ami képes "Raw" tehát nyers képet készíteni. Ezek több adatot, információt tartalmaznak. Ezért jobban, szebben lehet megszerkeszteni. Valamilyen képszerkesztő használatát érdemes megtanulni, ha tényleg fontos a valósághű megjelenés.

Én ezeket tudnám ajánlani, de még nem próbáltam őket.:

Panasonic Dc-Fz82

Canon Eos 2000D

Kicsit drágábbak, mint 100.000, de ennél olcsóbbakat nem érdemes venni. Ha ez az első géped, vagy nem értesz nagyon hozzá, akkor én a helyedben nem vennék használtan. Vagy ha használtan vennél, vigyél magaddal valami ismerőst, aki ért hozzá. És mielőtt betámadnának nem a használt cuccok vásárlása ellen vagyok, csak szerintem 0 tudással nagyobb az esélye, hogy rosszul dönt.

2021. júl. 15. 22:34
 5/7 A kérdező kommentje:
A fenykepezo gepekhez ertek jobban, de en kamerat keresek video felvetelek készítéséhez
2021. júl. 16. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Megint 15:28 vagyok. Ja bocsi. Félre értettem a kérdést. Ebben viszont nem tudok segíteni, mert nem értek hozzá, hülyeséget pedig nem akarok mondani.
2021. júl. 16. 16:19
 7/7 anonim ***** válasza:

ColorChecker Passport kell neked és egy fénymérő a helyes expo belövéséhez (ha bármit változtatsz az expo beállításokon, akkor újra kell kalibrálni a fehéregyensúlyt). Megmutatod a kamerának a 18%-os szürkét az expo beállítása után, ez lesz a referencia pont, amihez viszonyít. Utána beállítod a kamerán a kívánt színhőmérsékletet. Ha csak úgy amatőr videozás a cél, akkor D65 vagy 6500K megfelelő lehet "mindenesnek".

Szerintem referenciaszínt minden kamera fel tud venni, de azért nézz utána a kézikönyvben... Nekem legalábbis a 20 ezer forintos kompakt fényképezőgépem is tudott ilyet.

2021. júl. 20. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!