Nagyon nem értek valamit CYMK és RGB színtérrel kapcsolatban. Az RGB a nagyobb elvileg, mégis ha CYMK-ban szerkesztek mondjuk egy Inkscape-ben, akkor a monitoron miért látok rossz színt, és nem azt, ami kijön majd a nyomtatóból?
Nem a kalibrációval van a baj, és nem segít ha oldalról nézem.
Igen a monitor RGB-t ad vissza nem CMYK-t, és ha RGB-ben készíteném a cuccot, és RGB színeket használnék, akkor érteném, hogy miért más a nyomtatási kép, hiszen nyomtatásban nem minden RGB szín megjeleníthető, ezért torzítás van. De azt nem értem, hogy miért nem jeleníti meg jól, akkor amikor CMYK színeket használok!! Pl. Inkcsape-ben azt mondom, hogy fill, és a CMYK színt állítok be. Ekkor elvileg a program tudhatná, hogy az milyen RGB-nek felel meg, itt nem kéne veszteség/torzítás legyen, és a monitoron nekem megjeleníthetné jól, ami pontosan egyezik a nyomtatással (kalibrációtól eltekintve). De itt hatalmas a különbség, nem a kalibráción múlik, sok monitoron próbáltam már.
Akkor az Inkscape lesz a probléma. Olvastam korábban, hogy nem kezeli megfelelően a CMYK-t.
Na, találtam is egy linket neked:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!