Középszintű informatika érettségin a vektorgrafikus szerkesztőprogramokból miket használnak? Eddig csak Inkscape-t láttam.
Inkscape vagy Linux esetén Libreoffice Draw:
#2: A kérdező középszintű érettségiről írt - ahol nem mennek bele túlzottan a vektorgrafika mélységeibe - nem szakmai vizsgáról.
Kérdező: közben látom, te a középszintű érettségit kérdezted - én meg az emelt szint szoftverlistáját linkeltem be - de a középszintűé is hasonló:
Alapból az InkScape a jellemző, erre készülj.
A belinkelt középszintű szoftverlista csak a kormányhivatalokban jelentkezőkre vonatkozik, de a középiskolák nem szoktak drasztikusan eltérni tőle.
Ahol a jelentkezésedet beadod, ott kell aláíratniuk veled a szoftverválasztási nyilatkozatot a jelentkezés leadásakor. Ha elfelejtik, szóljál érte.
„Inkscape vagy Linux esetén Libreoffice Draw”
Ez komoly? Egyik linuxos program helyett inkább egy másik?
#5: Az lehet az ok, hogy Windowsnál a következő is szerepel vektorgrafikus programként:
"Az irodai szoftvercsomag részét képező alkalmazás"
szóval lehet használni a Microsoft Office-ba épített rajz eszköztárat, a LibreOffice Draw-t is az Inkscape-en kívül - Linuxnál meg a Libreoffice van meghatározva egyedüli irodai programcsomagként - így a Draw kerül az Inkscape mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!