Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen objektívvel érdemes...

Milyen objektívvel érdemes kezdeni a fotózást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kaptam egy fényképezőgépet, hogy tanulgassak fotózni. Olympus OMD E-M10 MII + kit obi. Nem rossz a kit obi sem de kaptam hozzá adaptert, amivel m4/3-ról MD-re és M42-re alakítható. Szétnéztem a neten és láttam, hogy jó állapotú retró obikat lehet venni ilyen csatlakozással már 20 körül de olcsóbban is akad. Több kérdésem is van. Ront majd a minőségen az, hogy más csatlakozású objektívet rakok a gépre adapterrel? Tudnátok ajánlani? Makróobjektívet mindenképpen vennék, illetve egyet, amivel általánosságban lehet fotózgatni de jobb, mint az, amit kaptam hozzá.
2021. jún. 6. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó objektíveket ajánlani sajnos nem tudok, csak mielőtt beleugranál a dologba, ugye tudod, hogy az MD és az M42-es objektívekben nincs auto fókusz? Én azt ajánlom, hogy előbb próbálgasd a saját objektíved AF nélkül, és ha tetszik, akkor nézegesd a régebbi objektíveket.

Megjegyzés 2: mikor olvasol a régi objektívekről, ne felejtsd ef, hogy a 35mm-es filmhez képest a te gépednek van egy kettes szorzója az effektív gyújtótávolsághoz. Szóval ha egy 50mm ekvivalens objektívet szeretnél, az egy 25mm-es lesz.

2021. jún. 6. 11:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy nincs rajta AF, nem zavar igazából talán még inkább meglesz a fotózás feelingje.
2021. jún. 6. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amit kifejeltettem az előző válaszomból: nem, a minőségen nem ront, ugyanis ezek lencse nélküli átalakítók.
2021. jún. 6. 11:48
 4/6 anonim ***** válasza:

A natív objektívek jobban persziflálnak egy gépen mint az idegenek. Bár ezt 4/3 rendszeren belül nem biztos hogy észre is veszed pl. egy Panasonic obi esetén

Ha már Olympusod van tegyél rá Olympus 60mm f2,8 makroobjektívet.

Sajna mostanában ment fel az ára. nem rég akcióban még 100 ezerért is lehetett kapni

2021. jún. 7. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:

4 jav.

"persziflálnak" kifejezés fogalmam sincs hogyan jöhetett össze a javítónak.... :)))) szuperáltnak-ot akartam írni

2021. jún. 7. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Az alábbi 4/3 obikat ajánlom figyelmedbe alacsony árkategóriában kimagasló tulajdonságokkal amiket nem csak kezdőként tudsz majd használni:

Nagylátószög: Pana 14mm f2,5

Portré és közelképek: Pana 42,5mm f1,7

Makro és tele: Oly 60mm f2,8

2021. jún. 7. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!