Melyik Canon fenykepezöt erdemes megvenni 300 ezer Ft-ig ?

Figyelt kérdés

Elsö fenykepezögepemet szeretnem megvasarolni, hobbi szinten erdekel a fotozas, de ha megszeretem - es idövel tudom kezdelni akkor komolyabban is. Az alapokat szeretnem megtanulni, telefonnnal nagyon szeretek kepeket kesziteni. Ami fontos, hogy Canon legyen, ez a marka tetszik, es a Canon altal keszitett kepek is.

Mik a fontos tenyezök?

Fenykepezögep a fontosabb, vagy az utana hasznalt kepszerkesztö programok ? ( melyiket javasoljatok, kezdö kepszerkesztö programmnak?)

Amit fotozni szeretnek, termeszet, varos, allatok, emberek, altalanos dolgok.

Köszönöm a valaszokat elöre is.

Csatolok szavazast a kerdeshez, ha esetleg a hozza ertök mas markat javasolnak.

2021. jún. 2. 10:09
A kérdező szavazást indított:
Canon
Nikon
Sony
11 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, azt írod, csak Canon jöhet szóba, innentől kezdve felesleges volt szavazásra betenni a Nikont és a Sonyt.
2021. jún. 2. 10:37
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
A kérdező szavazást indított, de csak a "Canon"-ra lehet szavazni.
2021. jún. 2. 10:40
 3/9 A kérdező kommentje:

Lehet masra is szavazni, es meggyözö ervekkel lehet elgondolkozom rajta. De 90%, hogy Canont szeretnek venni.

Ja, es köszönöm az elsö es masodik valaszolonak, hogy a kerdesemre adtak valaszt (....) :-)

2021. jún. 2. 10:51
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Nekem canon g7x van ami nagyon bejött. De hogy neked mire van szükséged azt neked kell tudnod. Milliárd féle fajta gép van...
2021. jún. 2. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen gépet akarsz? dslr, milc, kompakt, bridge? Én ennyiért vennék egy kezdő canon dslr-t mellé meg még két objektívet (használtan). Azzal nagyrészt lefedsz mindent. Pl canon 250d kit obival, mellé egy fix 50 1.8 meg egy nagyobb zoomos obi. Ezek nagyon kezdő cuccok, de hobbi szinten bőven elég, később lehet bővíteni, ha rákapsz.

Ha nem akarsz vacakolni az obikkal és nem számít a "PROFESSZIONÁLIS" kezelés és a méret sem, akkor egy nikon coolpix 950-et. Őszintén szólva szerintem mindegy, hogy canon, vagy nikon vagy sony ilyen felhasználási mód mellett.

MILC-eket annyira nem vágom ha esetleg arra vágynál. De amennyire tudom, egy nikon z50-el akit obival annyira nem tudsz melléfogni.

Fontos tényező pedig nagyon sok dologtól függ. Neked mi a fontos? A kicsi méret, a bővíthetőség, a könnyű fotózás stb stb. Nálam kezdőként az alapok megtanulása volt a fontos és hogy később tudjam bővíteni, nameg az ár. Így alap kezdő dslr-t vettem. Nem bántam meg. De tény, hogy a MILC-ek sok szempontból kezdik megelőzni a dslr-t. Javaslom, youtubon nézz meg néhány Budai Petur videót a témában. DSLR vs MILC, meg hgoy milyen dslr-t milcet stb vegyél.

2021. jún. 3. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:

5:

A Canon 250D és az obik az jó javaslat (MILC-ből meg ott a Cnaon M50), de a Nikon P950-nek nem sok értelmét látom, hacsak nem kukkolás, vagy rossz minőségű madár fotózás a cél állványról. Ha valaki nem akar vacakolni cserélhető objektíves géppel, akkor ott van a Panasonic FZ1000, FZ200, a keretbe is beleférnek, és azok sokkal korrektebb gépek, mint a Nikon kis szenzoros távcsöve.

2021. jún. 3. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem vedd meg az elérhető legolcsóbb tükörreflexes gépet, amin van manuális mód, akár egy régebbit használtan egy 50/1.8 objektívvel és vegyél hozzá pár jó könyvvet, amikből megtanulod a használatát.

nem lesz mindenre tökéletes, de a legtöbb dologra jó lesz. viszont szinte mindent meg tudsz rajta tanulni és egy csomó tapasztalatot szerezhetsz vele, hogy pár év gyakorlás után már pontosan tudd, milen gépet és objektíveket akarsz venni.

2021. jún. 3. 23:17
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen mindenkinek a hozzaszolast, es a javaslatokat.

Nagyon kezdö vagyok a temaban, mar ott elakadtam, hogy - dslr, milc, kompakt, bridge - pontosan mit is jelentenek.

Es, hogy mi a fontos ? Az alapok megtanulasa, igen, elsökörben.

2021. jún. 4. 08:13
 9/9 anonim ***** válasza:

nem baj, hogy még nem tudod, de jó tanács, hogy ha ennyire nem vagy képben még az alap kifejezésekkel sem, akkor mindenképp azzal kezdd, hogy előbb utána olvasol az alapoknak. van egy csomó cikk a neten is, de egy fotózás alapjai könyv mindenképp hasznos a kezdéshez.

úgyis meg kell tanulnod a fényképezőgép működésének alapjait. ezt akár ingyen is megteheted, már a vásárlás előtt és a megszrzett tudás segíteni fogja a vásárlási döntéseidet is.

olyan, mintha úgy akarnál autót venni, hogy nem tudnád, mi az, hogy dízel, benzin, elektromos, automata vagy kézi váltós, stb.

2021. jún. 4. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!