Zàridő,rekesz es iso? Canon objektiv 24-105mm Hogy tudom beàllìtani hogy morgen modellt tudjam fényképezni de ne kelljen nagy isot hasznàlni. 1/1500 zàridőnél nagyon sötét a kép. Mit csinàlok rosszul? Kerlek segìtsetek
4-es fogalmazta meg a legjobban!
a fizikához kell alkalmazkodni kedves fotós kolléga. Használj hosszabb záridőt és próbálj meg svenkelni!
"Esetleg próbálkozz az expozíciókompenzációval!"
Az sem fogja tudni áthágni a fizika törvényeit, nyolcas!
Az expokompenzáció is csak a rekesz-záridő-érzékenység állításával fog kompenzálni.
Kolega! Próbálj állítani az értékeken! 1/400-al is meg lehet fagyasztani a mozgást. És egy normálisabb géppel 800-as ISO-n sem feltétlenül lesz kásás a kép. Én pl repülőnapon meg a Hungaroringen is 400-800-as ISO-val szoktam fotózni verőfényes napsütésben...
Aztán ott az utófeldolgozás: fotózz RAW-ban!
gyakorolj! állítgass! fotózz!
próbálj ki mindenféle beállítást! amit lehet tekerni a gépened azt tekerd, állítsd és értékeld ki a végeredményt. Mit állítottál, melyik irányban, és az hogy hatott a képre. (egyszerre csak egy dolgot állíts!) Majd meg fog jönni a rutin nyugi!
11, 15 voltam - elnézést ha arrogánsnak tűntem, nem állt szándékomban... Tibi Atya fröccsét iszom épp, lehet az hozta elő belőlem :D
Igen, ezen a ponton jó lenne állványra tenni és lőni blendesort, záridősort, megnêzni mit csinál az iso...
Ez is hasznos, ha nincs állványod: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!