Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Zàridő,rekesz es iso? Canon...

Zàridő,rekesz es iso? Canon objektiv 24-105mm Hogy tudom beàllìtani hogy morgen modellt tudjam fényképezni de ne kelljen nagy isot hasznàlni. 1/1500 zàridőnél nagyon sötét a kép. Mit csinàlok rosszul? Kerlek segìtsetek

Figyelt kérdés

#ISO #Zàridő
2021. máj. 26. 16:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

4-es fogalmazta meg a legjobban!

a fizikához kell alkalmazkodni kedves fotós kolléga. Használj hosszabb záridőt és próbálj meg svenkelni!

2021. máj. 26. 17:49
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Az is lehet, hogy bőven nem kell ennyire rövid záridőt használni, ert lenne jó tudni, hogy mi a fotózás témája.
2021. máj. 26. 17:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Kisgyerekek akik nagyon mozognak es nem maradnak egy helyben. Nyugi en nem akarok a fizikàn vàltoztatni kedves fotos kolega. Csak egy kérdést tettem fel. Te biztos mindent tudtàl az első naptól kezdve..
2021. máj. 26. 17:56
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

"Esetleg próbálkozz az expozíciókompenzációval!"

Az sem fogja tudni áthágni a fizika törvényeit, nyolcas!

Az expokompenzáció is csak a rekesz-záridő-érzékenység állításával fog kompenzálni.

2021. máj. 26. 18:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Kolega! Próbálj állítani az értékeken! 1/400-al is meg lehet fagyasztani a mozgást. És egy normálisabb géppel 800-as ISO-n sem feltétlenül lesz kásás a kép. Én pl repülőnapon meg a Hungaroringen is 400-800-as ISO-val szoktam fotózni verőfényes napsütésben...

Aztán ott az utófeldolgozás: fotózz RAW-ban!

2021. máj. 26. 18:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Irtam valahol h a fizika törvényeit akarom athàgni? Feltettem egy kérdést h mit csinàlok rosszul! De akkor valaszolok magannak. Vagy tul keves a feny, amin megpròlàlok vàltoztatni vagy meg kell h probàljam az isot felvinni. Vagy kevesebb zàridőt megprobàlni. Ezeket értem nyugi
2021. máj. 26. 18:07
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszod 16-os.
2021. máj. 26. 18:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

gyakorolj! állítgass! fotózz!

próbálj ki mindenféle beállítást! amit lehet tekerni a gépened azt tekerd, állítsd és értékeld ki a végeredményt. Mit állítottál, melyik irányban, és az hogy hatott a képre. (egyszerre csak egy dolgot állíts!) Majd meg fog jönni a rutin nyugi!

11, 15 voltam - elnézést ha arrogánsnak tűntem, nem állt szándékomban... Tibi Atya fröccsét iszom épp, lehet az hozta elő belőlem :D

2021. máj. 26. 18:11
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszi a tìppet, megfogadom es pròbàlkozok. Egészségedre😉😅
2021. máj. 26. 18:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezen a ponton jó lenne állványra tenni és lőni blendesort, záridősort, megnêzni mit csinál az iso...

Ez is hasznos, ha nincs állványod: [link]

2021. máj. 26. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!