Miért ilyen drágák a fényképezőgépek?
Az én telefonom újonnan két és fél éve volt 70 ezer és gyönyörű képeket csinál közelről. Nagyon szeretem a macro fotózást, főleg a természetben, ezért gondoltam nézegetek fényképezőgépeket, aztán később talán veszek egyet. De brutál áruk van. Biztosan részletesebb képeket csinálnak és a fókusz is jobb, de több mint százezret kiadni egy "kezdő" fényképezőgépért?
Bár én laikus vagyok még ebben a témában, ezért lennék kíváncsi, hogy milyen dolgokra képesek az ilyen fényképezőgépek, mint pl. a Nikon D3500? Tényleg mindent írjatok le, amiért megéri venni egyet egy telefon használata helyett.
Azért ha telefonnál nagyobb képernyőn nézed, rögtön látni fogod a különbséget.
Egy telefonnal sose érsz el olyan háttérmosást, a széles látószög miatt torzít is és ha nem napsütésben fotózol, túl sok a zaj a képen.
Nyilván ha neked elegendő, amit a telefon nyújt, akkor ne vegyél fényképezőgépet. Ez egy hobbi, ráadásul drága hobbi.
Van, akinek bőven jó egy kispolski is, tudod, nem muszáj lexust venni.
A legfontosabb szerintem, hogy a komolyabbak tudnak Raw képet menteni. Ez azt tudja, hogy sokkal több információt tárol, tehát az utómunka során jobb, könnyebb vele dolgozni. Az általad említett gép cserélhető objektíves, tehát a témához lehet igazítani a lencsét. Nagyobb a képérzékelő, tehát kevésbé zajosodik, jobb felbontás. Ami még nagyon fontos a manualitás. Telefonon hiába van "PRO" mód ha nincs benne rendes redőnyzár meg rekesz. Csak az ISO értéket meg az elektronikus zár idejét tudod beállítani. DSLR-ekben optikai kereső. Hosszab az üzemidő is, emellet fejleszthető, tehát tudsz rá számtalan kiegészítőt rakni. A színhűség vagy a stabilizáció általában az objektíven múlik, ha nem cserélhető, akkor nyilván ez a gépen múlik. Mindezek mellett az optikai zoom. Esetleg több száz mm-es gyújtótávolság. HA laikus vagy akkor nézz utána azoknak amiket nem értesz, tanulj meg fotózni, olvass könyveket, forumokat, nézz oktató videókat. Mindezek után jöhet az adott témához illő kiegészítő tudás.
Pl.:
Portré: pszichológia
Természetfotó: biológia
Épületfotó: építészeti alapismeretek
stb...
Ha bármi kérdésed van szívesen segítek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!