Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért ilyen drágák a fényképez...

Miért ilyen drágák a fényképezőgépek?

Figyelt kérdés

Az én telefonom újonnan két és fél éve volt 70 ezer és gyönyörű képeket csinál közelről. Nagyon szeretem a macro fotózást, főleg a természetben, ezért gondoltam nézegetek fényképezőgépeket, aztán később talán veszek egyet. De brutál áruk van. Biztosan részletesebb képeket csinálnak és a fókusz is jobb, de több mint százezret kiadni egy "kezdő" fényképezőgépért?

Bár én laikus vagyok még ebben a témában, ezért lennék kíváncsi, hogy milyen dolgokra képesek az ilyen fényképezőgépek, mint pl. a Nikon D3500? Tényleg mindent írjatok le, amiért megéri venni egyet egy telefon használata helyett.

2021. máj. 5. 20:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt külön kifejteni igencsak hosszú lenne. A lényeg az, hogy még az 500k-s csúcstelefonok sem csinálnak közel sem olyan képet, mint egy ugyanolyan árú fényképező.
2021. máj. 5. 20:09
 2/12 A kérdező kommentje:
De miben jobbak? Sokkal színhűbbek? Részletesebbek? Ilyesféle válaszokat kérnék, mert így sosem fogom megérteni, miért érik meg az árukat.
2021. máj. 5. 20:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, élethűbb színek, jobb stabilizálás, mérföldekkel jobb felbontások, minden fényviszony mellett magasabb szintű képeket készítenek.
2021. máj. 5. 20:16
 4/12 anonim ***** válasza:
"Tényleg mindent írjatok le, amiért megéri ......" Te tudod, hogy milyen tulajdonságok kellenek neked. (Ha nem, akkor tanuld meg.) Elég jo leirásokat találsz minden kaphato gépröl. Láss neki és keresd meg a számodra legjobbat.
2021. máj. 5. 20:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha telefonnál nagyobb képernyőn nézed, rögtön látni fogod a különbséget.

Egy telefonnal sose érsz el olyan háttérmosást, a széles látószög miatt torzít is és ha nem napsütésben fotózol, túl sok a zaj a képen.

Nyilván ha neked elegendő, amit a telefon nyújt, akkor ne vegyél fényképezőgépet. Ez egy hobbi, ráadásul drága hobbi.

Van, akinek bőven jó egy kispolski is, tudod, nem muszáj lexust venni.

2021. máj. 5. 20:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb szerintem, hogy a komolyabbak tudnak Raw képet menteni. Ez azt tudja, hogy sokkal több információt tárol, tehát az utómunka során jobb, könnyebb vele dolgozni. Az általad említett gép cserélhető objektíves, tehát a témához lehet igazítani a lencsét. Nagyobb a képérzékelő, tehát kevésbé zajosodik, jobb felbontás. Ami még nagyon fontos a manualitás. Telefonon hiába van "PRO" mód ha nincs benne rendes redőnyzár meg rekesz. Csak az ISO értéket meg az elektronikus zár idejét tudod beállítani. DSLR-ekben optikai kereső. Hosszab az üzemidő is, emellet fejleszthető, tehát tudsz rá számtalan kiegészítőt rakni. A színhűség vagy a stabilizáció általában az objektíven múlik, ha nem cserélhető, akkor nyilván ez a gépen múlik. Mindezek mellett az optikai zoom. Esetleg több száz mm-es gyújtótávolság. HA laikus vagy akkor nézz utána azoknak amiket nem értesz, tanulj meg fotózni, olvass könyveket, forumokat, nézz oktató videókat. Mindezek után jöhet az adott témához illő kiegészítő tudás.

Pl.:

Portré: pszichológia

Természetfotó: biológia

Épületfotó: építészeti alapismeretek

stb...

Ha bármi kérdésed van szívesen segítek

2021. máj. 5. 20:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretnék majd venni fényképezőgépet de inkább kompakt kategóriában olyan volt .
2021. máj. 6. 06:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Inkább nézz szét ezeken az oldalakon, magadtól rájössz.

[link]

[link]

2021. máj. 6. 16:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Nos? Sikerült meggyőzni?
2021. máj. 6. 16:59
 10/12 A kérdező kommentje:
#9 Hát, annyi biztos, hogy annak megéri, aki nagyon jól tudja kezelni a fényképezőgépét és jó pénzért el tudja adni a képeit. De hobbiból szerintem még mindig nem éri meg venni. De ha egyszer úgy adódik, hogy lesz sok felesleges pénzem (bár kétlem, hogy valaha is történne ilyen xD), akkor valószínűleg vennék egyet.
2021. máj. 6. 17:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!