Sony Alpha 7 III első fényképezőgépnek?
Miért ne lehetne FF Sony gépe elsőre? Az egy fényképezőgép. Hogy FF vagy kisebb szenzoros, annak arra van befolyása, hogy melyik előnyt tartja fontosabbnak, mint másikat. Régen mindenkinek, akinek nem rollfilmes gépe volt, FF formátumú gépe volt, de ettől nem lett büszkébb, és akik ebből éltek, azok sem mondták neki, hogy vegyen félkockás gépet. Egy, utólag humoros sztori jutott eszembe, vagy 15 éve az Artworknél néztem táskákat, és egyszer azt mondta az úr a pult mögött: eggyel nagyobbal már úgy nézne ki, mint egy profi, és már nehogy úgy nézzen ki... :D
"A saját objektívekkel lehet teljesen kihasználni egy gépet."
És egy plusz előny, hogy szinte bármit rárakhat.
"Tényleg kihasználnád a full framet?"
Mit nem tud kihasználni egy FF-en, a croposhoz képest? :D Legfeljebb a teléknél van kisebb problémája, hogy kisebb a madár, amúgy a kezelőszervek szinte tökéletesen ugyanazok.
"Miért ne lehetne FF Sony gépe elsőre?"
Nem azt mondtam, hogy ne vegyen. Hanem, hogy fölösleges. Ha van rá pénze és nem sajnálja akkor hajrá.
"És egy plusz előny, hogy szinte bármit rárakhat."
Miért tegyek fel a gépre más géphez gyártott objektívet? Akkor inkább azt a gépet venném meg, amihez az objektívet gyártották.
1 ok jut eszembe hirtelen, a pénz megtakarítás. Akkor pedig fölöslegesnek Tartom a nagy gépet, mert fele annyiért is kapok jó gépet.
"de ettől nem lett büszkébb, és akik ebből éltek"
Most is csak a marketing hajtja, hogy csak is a ff a menő.
Nem rég vettem új gépet. 5 fotós szaküzletet kerestem fel. 4 eladó a Fujifilm X-T sorozatot ajánlotta és a sonykat ellenezte. Az 5. Bolthoz úgy mentem oda, hogy a Nikon z sorozat érdekelne. Azt mondta, hogy semmi probléma de fölösleges. Aztán bemutatta a saját felszerelését és mutatott egy kis kiállítást. Kis beszélgetés és tesztelés után döntöttem is. Így lett az új gépem egy sokak által utált kis szenzoros Olympus, ami pro objektívekkel együtt is olcsóbb volt, mint a Sony a7 iii objektív nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!