Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet ajánlot...

Milyen fényképezőgépet ajánlotok Bridge gép után első tükrösnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy tükörreflexes gépet kisebb fotós munkák vállalásához, ám nem tudom milyen gép legyen. A Canon gépek színvilága nekem picit érdekes.
2019. okt. 15. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy Canon, Nikon, Sony, Fuji, akármi "színvilága". Ha te annyira "vájtszemű" vagy, valami művész vagy autista aki látja a különböző márkák gépei között a színkülönbséget, akkor csakis valami nagyon drága gépet és legalább olyan drága objektívet válassz hosszas tesztelés vagy a netes tesztek alapos elemzése után.

Más, átlagos embernek azt ajánlanám, hogy válasszon egy márkát aminek a dizájnja, kezelése és ára leginkább tetszik neki, mert utána már annál marad valószínúleg örökre és vegye azt.

2019. okt. 15. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:

"Nincs olyan, hogy Canon, Nikon, Sony, Fuji, akármi "színvilága"."

Hát már hogyne lenne. Mindenki azt mondja, hogy a Canon jpg sárgás, a Nikon kékes.

2019. okt. 23. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Értem...

Szóval neked ez a nikonos kép kékes: [link]

Ez a canonos meg sárgás:

[link]

?

Persze tudom, hogy hülye kérdés, hiszen rávágod, hogy igen :) de nem volt kedvem időt tölteni egy képet keresni ami két különböző géppel készült ugyanolyan körülmények között. Ha te tudsz ilyet, akkor oszd meg velem, mert fotós tanulmányaim alatt nem hallottam ilyenről, mindig tanul újat az ember :)

2019. okt. 23. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Istenem, miért büntetsz olyanokkal, akik nem tudnak egy kifejezést értelmezni? Hát mit is jelenthet az, hogy: "Mindenki azt mondja" Valami olyant, amire az a válasz, hogy "szóval neked"? Hát melyik osztályban vagyunk? Másodikban?

Itt a bolygó 7 és fél milliárd mindenkijéből egy tucat:

Ken Rockwell: The same superior Nikon DSLR colors we love

slrlounge: I’ve always liked the colors and skin tones produced by the Canon bodies

[link] Images produced by a Canon camera do not have the same color characteristics as an image produced by a Nikon camera.

fstoppers.com: Best color science: Canon vs Nikon vs Sony vs Fuji

[link]

Yes, I am a Nikon user, but prefer how Canons render earthy tones and skin tones vs Nikon.

shot canon for many years. now a6000, 6300, and a7rII. and yes to me, the skin tones for canon seem better.

I shot Canon for about 35 years and then switched to Sony in 2015. The only thing I can say is that they are different. To my eye the Sony leans towards green whereas the Canon is warmer.

That was my experience with A7rii also. It’s either greenish, magenta, purple or yellow/orange.

Canonwatch.com: According to these guys, Nikon shoots the best JPGs out of the box, closely followed by Canon. I still think Canon is better than Nikon, especially when it comes to skin tones.

Shooting the same event with both Canon 5DM3 and Nikon D800 bodies tends to produce images that are recognizably different, especially in bright reds and in sky blues.

imaging-resource.com: Pleasing "Canon color" in both stills and video

2019. okt. 23. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Istenem, miért büntetsz olyanokkal, akik ha leírják azt, hogy mindenki, akkor fel vannak háborodva ha a mindenkibe őket is beleértik...

Vagy a mindenki alatt azt értetted, hogy olvastad néhány helyen? Szóval akkor a Nikonnal fotózott embereknek kékes lesz a bőrük? :)

Attól, mert az internet millió oldalán találni néhányat, amin fotósok úgy nyilatkoznak, hogy jobban szeretik ennek vagy annak a márkának a tónusát, még nem jelenti azt, hogy mindenki egyetért azzal, hogy egy Canon sárgás, egy Sony zöldes, egy Olympus hupikékes.

De ez úgyis egy véget nem érő vita lenne, úgyhogy ezennel én befejezem azzal, hogy továbbra sem értek egyet ezzel, tehát nem mindenki mondja azt :)

2019. okt. 23. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!