Megéri kezdő gépnek Canon Eos 450D-t venni 2021-ben?
Nemrég találtam rá a hirdetésre és nagyon csábító az ajánlat nekem. 80k-ert jár a váz és három obi (18-55mm, 35-80mm, 18-200mm), kíváncsi vagyok rá hogy nekem mint kezdő fotós megerné-e megvennem használtan vagy keresgéljek még?
Szeretnék portrét fotózni, makrót is, tájat is, pontosan még magam sem tudom, hogy mi vonz igazán. Érdekel minden is. :)
Megfelelő gép e ez 2021-ben? Milyen hátrányai lehetnek az én esetemben?
Megköszönném ha valaki kifejtené a véleményét erről.
18-55-ből sokféle van. Van I, II, III, IS, IS II, és kétféle IS STM, egs kompaktabb és egy jobb. Az I-III stabi nélküliek, másodpiaci értéke gyakorlatilag nulla, az új belépős vázakat nem adják olcsóbban nélkülük, ha valakik mégis használtan adnak-vesznek ilyet, akkor általaban 10 ezer az ára. Az IS 20, az IS STM 30 ezret érhet használt picon, de gynaús, hogy nem ezekről van szó.
A 35-80, ahogy mások írtak, valószínűleg egy régi full frame obi, ami ezzel a vazzal nem sokra jó, stabi sinca benne valószínűleg.
A Sigma 18-200 nem mindegy melyik változat. Van belőle telemakro változat, amely a végén 1:2 nagyítást tud, illetve nem mindegy, hogy stabilizátoros-e. Ha nem, akkor állvany nélkül szívás egy ilyen hosszú obi. Amúgy nyilvan a nagy átfogasa miatt a rövid és a hosszú végén nem szamíthatsz jó minőségre, azoknak való az ilyesmi, akik egyetlen obit akarnak magukkal vinni (nekem van MFT-re egy 14-140-em, és gyakran viszem csak ezt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szétnézek azon az oldalon mindenképp, ha pedig ott nem találok megfelelőt számomra, akkor marad az eredeti elképzelésem (Canon 2000D kit obival és azt fejleszteni tovább jó minőségű objektívvel).
Köszönöm mindenkinek aki segített!
Szia, a Canon EOS-450 jó gép. Minden meg kell tanulni ezen, azután jöhetnek a mai 2 milliós gépek...hi-hi.
DE!
Csak olyan optikát használj hozzá, ami "IS" jelzésű! Ez nagyon fontos a Canon esetében. Az "IS" a "kézremegés csökkentés". Enélkül egy mai fotós gép nem ér semmit. (Persze vannak más rendszerű kézremegéges csökkentő technikák, de a Canon rendszernél egyik sem jobb!)
Én is úgy gondolom, hogy az
EOS-450=40.000 Ft.
EF-S 18-55 (nézd meg hogy rajta van-e!) Ha nem "IS", akkor 10.000Ft.-t ér és használható, ha "IS" akkor 25.000 ér.
Amit írtál még:
35-80mm, valószínű nem "IS" = 5000 Ft. de felejtős, mert a 18-55-öt sokkal többször használod...
A 18-200mm jó obi lenne, de ha nem "IS", akkor pláne felejtős.
Biztosan tudnod kell, hogy kétféle optimális Canon rendszer van. Vegyük pl. azt, hogy az alapgéped legyen EOS-450.
1. Ehhez kell neked egy EF-S 18-135 IS obi, ezzel mindent tucc csinálni, 45000 Ft. Nem kell cserégetni semmit. Még bele megy a gépedbe a por!
2. Ha cserélgetni akarsz, akkor kell 18-55 IS és még egy 55-250 IS (mindenképpen) 50.000 Ft.-ért szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!