A túl nagy felbontás ront az élvezhetőségen (főleg a 2K, 4K, vagy annál nagyobbakra gondolok)?
A 4K még jó, van érezhető különbség. Kb az a szint, mint a moziban hagyományosan, filmről vetített kép (a digitális mozi általában csak 2K). A fölött otthoni körülmények között már nem lesz jobb a kép, mert olyan sűrűek a pixelek, hogy egybeolvadnak. Mozinál még lenne értelme, de a 4K is alig terjed, ha jól tudom Magyarországon csak a Corvin mozi vetít 4K-ban, az is csak bizonyos filmeket, ami meg van jelölve a műsorban.
Egyébként az SD tévéadásnak nem a felbontása a rossz, hanem a bitrátája. A DVD is MPEG2 SD, ahogy a tévéadás, mégis köröket ver rá, nyilván a 4K közelébe se ér, de élvezhető, a tévéadással ellentétben.
Ha a nagy felbontást az objektív élességével és a szenzor felbontásával érték el akkor minél nagyobb a felbontás annál jobb.
És ez a kisebb felbontású monitoron sem fog zavarni.
Manapság viszont 4k és 6k jelölések a felinterpolált képekre használják, amit egy algoritmus állít elő. Ha ez az algoritmus bármilyen szempontból nem megfelelő az elvárások tekintetében akkor a végeredmény zavaróan gyenge lehet.
Szerintem te ez utóbbi esetről beszélsz
Van egy olyan gyanúm, hogy a kérdezőt nem a túl nagy részletesség zavarja, hanem valamilyen tulajdonsága a képnek.
Egyáltalán most filmekről beszélünk? Vagy amatőr videókról? Esetleg fotókról?
Lehetséges, hogy nem a túl nagy felbontással van a baj.
Nem tudom pontosan.
Talán csak így jelenítette meg a tv.
De nekem a kisebb felbontással sincs problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!