Az utóbbi napokban sok olyan képet láttam, hogy egy vonat ugy van lefotózva, hogy a gép a sínek között van. Ezeket a képeket hogyan csinálják?
-Nem félnek a fotósok, hogy elviszi a vonat a gépüket?
-Hogyan fényképezik le?
-Csak simán ráteszik a kőre a fényképezőgépet?
-Mozdonyvezetőket ez nem zavarja?
Simán elmegy fölötte a vonat.
Másrészt az is lehet, hogy távolabbról fényképeznek. Drágább cuccal távírányítva is fényképezhetnek.
Én pár éve videót csináltam így (igaz, telefonnal). Rátettem a kőre a telefont és kész.
"-Nem félnek a fotósok, hogy elviszi a vonat a gépüket?"
de. :D
de kicsit a vágánytengelytől eltolva kell odatenni a gépet és akkor még egy lelógó csavarkapocs sem fogja szétütni.
"-Hogyan fényképezik le?"
vagy vezetékes, vagy vezeték nélküli távkioldóval, vagy telefonról távirányítva.
de van egy haverom aki úgy csinálja, hogy beállítja a gépet 1 másodpercenként fotózzon. Aztán vagy jókor készül a kép vagy nem :D
"-Csak simán ráteszik a kőre a fényképezőgépet?"
én ki szoktam támasztani bagikővel az obit, hogy jól álljon.
"-Mozdonyvezetőket ez nem zavarja?"
nem.
látni látják, mert jó a szemük és mint tudjuk "Szemed a pályán legyen" elven mindig figyelnek mint a nyulak. De nem zavarja. Ha koppan akkor sem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!