Miért csak fekete képet készít a gépem?
Sziasztok!
Nem rég vettem egy gépet és még csak most tanulom a fotózást egy valamit azonban nem értek. Ma szerettem volna a madarakat lefotózni ahogy elröppennek. A záridőt beállítottam 1/4000-re, az ISO érték 100-on, 200-on és automatán volt, a rekeszérték pedig f 5.0 és 9 között próbálgattam. Sajnos ahányszor próbáltam fotózni csak a nagy feketeséget kaptam eredményül. Tudnátok segíteni abban, hogy mit rontottam el? Esetleg tudnátok ajánlani könyv vagy videó sorozatot, ahonnan az alapokat elleshetem? Ti teljesen kezdőként hogyan látnátok hozzá? Nyilván az alapokat nem csak megtanulni, megérteni is meg kell.
4000-es záridő ISO100-on ennyit tud.
még napsütésben sem lesz túl világos a kép talán ennyi záridőnél.
1/4000-hez sok fény kell. Főleg, ha ilyen alacsonyan tartod az ISO-t.
A legjobb amit tehetsz, hogy fogsz egy könyvet, és tanulsz. Az alapokat tényleg meg kell érteni, anélkül csak ügyetlenkedés lesz.
Az obisapkát csa a profik hagyják fent! Az amatőrök mindig leveszik, mert mindenre igyekeznek figyelni! :D
nagyon rövid a záridő, a mozgást 800-1000-es záridővel is meg lehet fagyasztani.
illetve ISO800-az is simán lehet alkalmazni egy dslr-en.
milyen gépet, obid van?
na azzal 800-as ISO-t nyugodtan használhat komolyabb zajosodás nélkül
rekesz 6,3 - 7,1 - 8
én általában rekesz előválasztásban használom a gépet és 8-as rekeszre állítom
ha nagyon sötét van akkor megyek 6,3-ig lefelé
és a gép ehhez állítja a záridőt.
azt is csinálhatod, hogy RAW formátumban fotózol és azt később sokkal világossabbá tudod varázsolni szerkesztéskor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!