Érdemes egyáltalán fényképezőgépet venni?
Sziasztok!
Mindig is érdekelt a fotózás. Több kérdésem is van, az egyik pont a címben említett. Van egy Iphone 11 pro max készülékem. Szeretnék venni egy MILC vagy tükörflexes gépet de 150.000 Ft-ot szeretnék rászánni mivel kezdő vagyok. Szerintetek ebben az árkategóriában érdemes gondolkodni vagy inkább gyűjtögessek még?
Elsősorban természet fotózásra és családi események megörökítésére szeretnék használni. Ami fontos, hogy a valóságot szeretném úgy, ahogy én látom, kedvelem a sötétebb képeket így elképzelhető, hogy szürkületben, naplementekor előkerül. Az asztrofotózás is érdekel de nincsenek illúzióim, hogy ebbe az árkategóriába belefér. Itt azért felmerült bennem az a kérdés, hogy azok a gépek, ami elsősorban nem időjárásállók mennyire bírják majd esetleg a fröccsenő vizet. Az Egyetemen dolgozom és gyakran járok ki terepre, a növényeket is szeretném fotózni (kártételek, általános állapot stb.). Szóba jöhet esetleg olyan, ami bírja a vizet? Nem feltétlen vízállóra gondoltam.
A gépet 99%-ban fotózásra használnám és nem videózásra. Mivel nem igazán értek hozzá ezért szerintem érdemes lenne újonnan megvásárolni. Van esetleg lehetőség arra, hogy ha mégis használtat találok, hogy valahol bevizsgálják?
Ezt ajánlom kezdésre, és nem kell tartanod a cég váltástól az Olympusnál.
Már van elég obiektívük a piacon, ha le is áll a fejéeszés, akkori is elég obi van hogy mindenre jó legyen.
Egy dolgot tanácsolok.
Mielőtt vásárolsz kérj ki teszpéldányt és próbált ki, de ne csak azt amit kinéztél.
Más gépeket is.
Én itt hibáztam és bár nem rossz gép a Sony A7-em amut vettem, de már más és olcsóbb gépet vennék, a full frame nem olyan fontos.
Köszönöm a gyors és hasznos választ.
Ezt a gépet én is néztem csak a Mark II. változatot. Ennyit nem szántam rá bár ez elég komoly lenne kezdésnek. Esetleg a 130-150 ezres kategóriában tudnál javasolni. El tudok menni kipróbálni több üzletbe de a kényelem nem minden. Tipikus rossz fogyasztó vagyok, aki az ergonómián túl a tudást is meg szeretné vásárolni bár tudom, hogy ennyi pénzért nem kell sokat várni. Ha már itt tartunk.
DSLR vagy MILC?
Ennyiért 5pontos szabilizátort kapsz, ami messze nem rossz, de az autó fokusz talán gyengébb az olimpusnál.
Dslr, vagy milc....
Milcnek egy hátrána van az aksi idő, de az sem igazán nagy hiba, sosem volt hogy kifogytam idő előtt a szuflából.
Talán a Máté Bence féle vad les fotózás, aminél kijön a dslr előnye, ugyanis a folyamatos bekapcsolt állapotnál az kevésbé merül.
A vadfotózáshoz még hozzá tenném, hogy a kissebb szenzor előnyösebb lehet a nagyobb ekvivalens gyújtótávolsáf miatt.
Én milc párti vagyok, szerintem a tükör rendszer olyan felesleges tartozék, amit csak azért használtak, mert nem volt jobb alternatívájuk.
"a full frame nem olyan fontos"
Kinek a Papp, kinek a Pappné... A sötétben fényképezőknek meg igen fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!