Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan tovább, ha a belépőszin...

Hogyan tovább, ha a belépőszintű fényképezőgépem a 18-55-ös kit objektívvel már nem vagyok megelégedve?

Figyelt kérdés

Jó fényviszonok közt nincs nagy problémám. Viszont egyre többet használnám fényszegény környezetben.

Sajnos ilyenkor az autofókusz szinte már használhatattlan. Ha talál is fókuszpontot, akkor is életlen lesz a kép.

Tudom a legegyszerűbb megoldás, hogy vigyek fényt. De ez sajnos nem lehetséges. Ahogy a záridővel se javíthatok, mert akkor a téma bemozdul.

Milyen lehetőségem van a "feladatra", ha "kevés" a pénzem.

Ami kellene az egy jó af rendszerrel megáldott fényképezőgép és hozzá fényerős fix objektív.

Köszönöm.

2020. okt. 22. 19:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hogy kinek mi a jó az szubjektív.

Mitől lesz az nagyon jó, ha az élessége távolról sem szagolja a szenzor felbontását??? :)

Mondom nekem kb 4000-es érték felett kezdődik a nagyon jó, mert ott már szóba áll az élesség a szenzorfelbontással.

Tehát még az ephotozine besorolását is sokkalom egy kategóriával. Node ez szubjektív az igaz de vannak tények is...

2020. okt. 24. 22:28
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a teszt oldalakat.

Gondolom az obit FF vázon tesztelték (mi máson, mivel arra lettek tervezve), ezért a "fizika törvényei" alapján egy APS-C vázon sokkal gyengébben teljesítenek. Azaz a Very good is csak good vagy gyengébb, mert pl ha az FF szenzor 1 pixelén elfér 1 vonal, az a vonal APS-C szenzoron már 2 pixelen fog csak megférni. Igaz még a szenzor felbontása (Megapixel) is befolyásolja a pixel méretet.

Javítsatok ki ha tévedek.

2020. okt. 24. 22:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a pixelsűrűség a lényeg és nem a szenzorméret.

Az viszont igen csak ritka hogy egy obi élessége meghaladja a mai átlag szenzorok felbontását.

2020. okt. 24. 23:00
 14/15 A kérdező kommentje:
Minél nagyobb a pixelsűrűség, annál kisebb a pixel mérete. Ezért egy határt elérve a minőség is romlik. Különben a telefonokban lévő kamera már rég földbe döngölte volna a középformátumot is.
2020. okt. 24. 23:22
 15/15 anonim ***** válasza:
#11 Ugyan már. Ennél csak kevéssel jobb a híres 85/1,2 II vagy 135/2. A 100/2 meg a 85/1,8 meg nem. Egyesek ezekkel megoldanak fotográfiai feladatokat. Az Ephotozine-en tesztelt Canon EF lencséből csak a 200/2.0 jobb nyitva.
2020. okt. 25. 06:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!