Fognak még ettől feljebb menni a közeljövőben a színes és fekete-fehér filmek (illetve azok előhívásának) árai?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. aug. 11. 12:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

30:

Szerintem 2000-es évek kb. elejéig-közepéig a többség filmmel bohóckodott sok évtizeden át. Azóta kevésbé szennyezett a Föld? Ja, nem. Persze más is szerepet játszik ebben, de nem fogod tudni felmérni, hogy a technológia (ami tény, hogy hatást gyakorol az emberek fogyasztási szokásaira, és még sok minden másra is) pontosan milyen hatással van erre. Szóval sokféle szempontot emlegethettél volna, ami a digitális fotózás mellett szól, a környezetre gyakorolt kevésbé romboló hatás (nem csak a közvetlen, hanem a közvetett is) szerintem az alátámaszthatatlan, bebizonyíthatatlan kategória, csak feltételezni tudsz.

2020. aug. 16. 12:34
 32/41 anonim ***** válasza:

31

Vallod te, tények meg egyértelműek, jó étvágyat:)

2020. aug. 16. 12:37
 33/41 anonim ***** válasza:

31:

Tények? Hol vannak? Mutass már egyet, ami pont azt támasztja alá, hogy a digitális technológia _összességében_ (tehát nem egy képre vetítve) és mindennemű egyéb - a gondolkodásunkra, fogyasztási szokásainkra gyakorolt - hatásával együtt kevésbé szennyező. Hogy mióta megjelent a mindennapjainkban, kb. a 80-as évek közepe óta, azóta mondjuk csökken az ökológiai lábnyom. Sajnos pont az ellenkezője a jellemző a tények alapján.

2020. aug. 16. 12:45
 34/41 anonim ***** válasza:
Ilyen hülyeséget én is majdnem írtam, hogy ha kevesen használják, akkor az jobb a bolygónak, de aztán időben nulláztam, mert akármekkora kis szennyezés sem pozitívum. Érdekes lenne, ha a kéjgyilkos azt hozná fel védelmére, hogy csak kettőt döfött, miközben egy másik 20 éve meg tizennyolcat. :D
2020. aug. 17. 13:17
 35/41 anonim ***** válasza:

34:

Szerintem akkor winchestert és memóriakártyát se vegyél, mert ezek is szennyezik a bolygót. És remélem, hogy biciklivel közlekedsz autó helyett. Ja, várj, az sem jó, mert a bringát is elő kell állítani, az pedig szennyező. Legjobb, ha mezítláb sétálva közlekedsz. A netezést is érdemes lenne felfüggeszteni a környezetvédelem érdekében.

Vizet prédikáltok, és bort vedeltek.

2020. aug. 17. 14:01
 36/41 anonim ***** válasza:

Egyébként a digitális fotózásnál még mindig nem akartok számolni azzal az eszközzel, amivel a fotók készülnek. Egyrészt egy elhasznált filmes vázra jut min. 2-3 digitális váz. Másrészt egy digitális váz sokkal komplexebb elektronikailag, azaz szenyezőbb. Harmadrészt, de nem utolsósorban egy filmes váz lényegesen kevesebb energiát igényel, míg hozzá képest a digitális zabálja az akkut, pláne most, hogy a milc-ek fognak elterjedni a dslr helyett (apropó, az ellen nem lázadtok a környezetvédelem jegyében?).

Arról már nem is beszélve, hogy manapság egy filmes vázt megvenni gyakorlatilag újrahasznosítás. Tehát nem egy új kütyüt vesz az illető, illetve ha van neki digitális is, akkor míg a filmest használja, azt kíméli, és a filmes fotózásból tanulva a digitálisnál is megfontoltabban fog kattintani.

Csak ahhoz, hogy ezt lássák az ilyen kötekedő emberek, túl kellene jutni az 1x1-en, komplexebben látni ezt a témát, nem pedig demagóg benyögni valamit, aminek utána sem gondolnak igazán.

2020. aug. 17. 14:21
 37/41 anonim ***** válasza:

36

Normális felhasználó nem fog bohóckodni manapság filmmel-filmes vázzal, tiszta hüleség, ezt fel kellene már fogni e pár nap alatt...

2020. aug. 17. 14:27
 38/41 anonim ***** válasza:
Normális nem is, mert a normális felhasználó telefonnal bohóckodik. Nehogy azt hidd, hogy dedikált digitális géppel olyan sokan bohóckodnak. Pláne raw-ot lőni és utómunkázni (igazából ennek van értelme, nem sooc jpeg-et lőni egy D7200-zal), az bizony pepecselős tud lenni igényesen megcsinálva. A fotóipar szarban van, hogy finoman fogalmazzak, mert a többségnek bőven elég, amit egy mobil nyújt, nem kell már a kompakt fotómasina sem (ami eleve az eladások nagyrészét adta mindig), nemhogy a dügnehéz és nagy dslr, milc. Akkor szerinted normális, aki nem mobillal fotóz?
2020. aug. 17. 14:47
 39/41 anonim ***** válasza:
Emlékképekhez ideális a teló, dslr...stb..., de még munkákhoz is...tény.Halott dolog a filmes téma...el kell fogadni.
2020. aug. 17. 14:50
 40/41 anonim ***** válasza:

Amíg kapható film, előhivatható, amíg akadnak filmre fotózók, addig nem az. Túl kéne már lépni ezen, hogy vannak, akik fotóznak továbbra is filmre is. (Vagy, hogy vannak, akik bakelitről hallgatnak zenét.)

Tudom, te technológia b@zi vagy, de nem mindenki az. Ami nem feltétlen baj.

2020. aug. 17. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!