Fognak még ettől feljebb menni a közeljövőben a színes és fekete-fehér filmek (illetve azok előhívásának) árai?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. aug. 11. 12:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
58%

20

Ne etessed már a népet, hogy egy tároló hdd, amit alkalmanként használnak, fut 5 évig max...

Még a 10 évnél idősebb hdd-m is hibátlan...

15-20 évig is hajtható egy digitális váz jó kezekben karbantartásokkal s ez is láthatóan igazolható...igazolom.

Ki s mennyit kattint, az saját dolga.Ez nem technológia kérdése...ezzel tisztában kellene lenni...

2020. aug. 16. 10:08
 22/41 anonim ***** válasza:
A filmrefotózásnak van értelme a mai világban is, aki filmre fotóz, szinte biztos hogy előhivatja, aki csak elektronikusan legtöbbször nem, és digitálisan kevésbé szeretünk képeket nézegetni, mint megfogható formában.
2020. aug. 16. 10:56
 23/41 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, egy modern berendezés mennyire szennyezi környezetet, de az kétségtelen, hogy 1965-ben egy fürdőszobai laborálásnál vidáman ment a vegyszeres víz a lefolyóba...

Nekem is vannak 15 éves külső HDD-im. Még ha Canobixel általában nem is értek egyet. :D

2020. aug. 16. 11:08
 24/41 anonim ***** válasza:

22

Szerintem a mai emberek jelentős része azt sem tudja, mi az a fotóalbum;)))

Szerintem egy üzletet, nem értelmes kihalófélben lévő technológiára építeni...lásd vhs esete.Már nem is adnak ki filmet rajta, pedig én lehet vennék...bár értelmetlen ugye.

23

A mai technikai dolgok gyártása is szennyez, de újrahasznosításhoz-semlegességhez kötött jelentős esetben + azért a felhasználók mennyisége mérvadóbb szerintem gyártásban e téren.

S valóban, még a régi 40gb-os ata hdd-k is működnek...., ha társunknál 5 év a használhatóság, nála a baj, de komoly ám...

2020. aug. 16. 11:21
 25/41 anonim ***** válasza:

canobix:

Nem etetek senkit, a hdd-k, ssd-k átlagos élettartama egyáltalán nem 10+ év. Persze, ha nem használod, akkor tovább bírja, de nem éppen ez a szokványos. Ha rendesen használva van, akkor átlagban 5 év körülire jön ki.

"Ki s mennyit kattint, az saját dolga.Ez nem technológia kérdése...ezzel tisztában kellene lenni..."

Ezzel tisztában is vagyok, de én azzal is tisztában vagyok, hogy a környezetünk számára a megvalósult gyakorlat az, ami érdekes. Márpedig a digitális technológia pazarlásra, felesleges fogyasztásra ösztökéli az átlagembert, és ez túlterjed azon is, hogy mennyit kattint. Ha összességében nézzük, hogy mennyi az ökológiai lábnyoma egy 2020-ban élő nyugati embernek, nem biztos, hogy kisebb jön ki, mint egy 196x-esnek, sőt, többszöröse. És ezért aligha az egyre kevesebbek által művelt, spórolásra, önmegtartóztatásra kényszerítő filmes fotózás a felelős. Legközelebb, mielőtt full feleslegesen próbálsz lelkiismereti, etikai kérdést csinálni a filmes fotózás műveléséből, inkább gondolkodj.

2020. aug. 16. 11:35
 26/41 anonim ***** válasza:

25 senki

Tudod, mi az a háttértár??? Na, az az eszköz, amire tesszük-mentjük az adatokat időnként s csak alkalmanként használjuk...

Az a pazarlás, ha eldobható filmes fényképezőgépet veszünk, huhu:)

Abban semmi pazarlás, ha egy versenyen sorozatfelvételt készítesz.Az a pazarlás, ha minden képkockánál új gépet veszel...

Köszi a kioktatást, de te is megköszönhetnéd, mert jobban van mit;)

2020. aug. 16. 11:42
 27/41 anonim ***** válasza:

26:

Mit kéne megköszönni? A sok kivétel emlegetését, ami abból indul ki, hogyan kellene használni a dolgokat, nem pedig abból, hogyan használják őket a gyakorlatban? Értem én, hogy a fejlődő technológia bűvöletében élsz, de ha már környezetszennyezésről prédikálsz, mégsem a te technológia iránti rajongásod a mérvadó, hanem egy átlagember ökológiai lábnyoma. Az pedig többszöröse pl. egy 60-as évekbelinek. Full felesleges volt ezt a témát ebből az irányból megközelítened, mert nem tudod alátámasztani az igazad. Már csak azért sem, mert a téma túlmutat azon, hogy ki mennyi vinyón tárolja el a képeit, hiszen a technológia hatással van a fogyasztási szokásainkra, azaz más területekre is kihat. De ez már nagyon off, vergődj tovább egyedül, de szerintem egyszerűbb lenne időnként mélyebben elgondolkodni, nem csak csípőből vagdalkozni.

2020. aug. 16. 11:53
 28/41 anonim ***** válasza:

27

A vagdalkozó te vagy s lehet új billt is kell venned a végén:)))

Értelmes ember tudja, mit s hogyan kell használni, a birka meg "jó, ez így működik", azoknál 5 év egy hdd vagy annyi sem...ezt már lehet köszönni;)

Többször veszel filmet a gépbe, mint hdd-t s ha ez neked vitás...3 tekercs filmből kijön 1tb-os hdd is...mennyi kép is fér el rajta a 108db-hoz képest....he he:DDD

Tényleg ideje mélyebben elgondolkodni egyeseknek;)

2020. aug. 16. 12:02
 29/41 anonim ***** válasza:

canobix:

Látom, nehéz a felfogásod: a környezetnek nem az értelmes ember számít, hanem a full átlagember által megvalósult gyakorlat. Ezt érted?

Az a baj, hogy lényegre törő gondolkodás láthatóan nem az erősséged, továbbra is lényegtelen dolgokat emlegetsz, míg a felvetésed (környezetszennyező hatás) szempontjából valóban lényeges dolgokat (átlagember és megvalósult gyakorlat, ez a lényeg), adatokat már nem tudsz hozni. Ismétlem, a téma túlmutat azon, 100 év alatt mennyi vinyón tárolod/tárolják el a képeid, hiszen a technológia hatással van a gondolkodásunkra, fogyasztási szokásainkra is. Az pedig tény, hogy az a bizonyos személyenkénti ökológiai lábnyom többszörösre növekedett évtizedek alatt.

2020. aug. 16. 12:14
 30/41 anonim ***** válasza:

29

Akkor egy átlagember az szerinted hüle...s te nem az átlag vagy hanem feletti-alatti vajon...

A lényeg, hogy legyen gazdaságos a felhasználás-értelmes környezetre nézve.

Ha mindenki filmmel bohóckodna már úsznánk a vegysz@rban...

2020. aug. 16. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!