A Fujifilm finepix 8600 kompakt gépet szeretnék venni. Mi a vélemény róla?

Figyelt kérdés
A vegyél inkább ilyen-olyan gép válaszokat mellőzzük légyszi.

2020. júl. 24. 00:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
Pedig az a helyzet hogy egy mai csúcstelefon jobb képet csinál már
2020. júl. 24. 00:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Nincs rá túl sok pénzem és egy csúcstelefon vásárlása számomra csak fotózás miatt nem érné meg. Azért gondoltam pont erre a gépre, mert kicsi, egészen sok dolgot lehet rajta állítani és viszonylag olcsó.
2020. júl. 24. 01:03
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Ez tényleg hulladék akkor már vegyél egy hasonló árú Kodakot. Azok még elfogadhatók.
2020. júl. 24. 05:11
 4/14 anonim ***** válasza:

Én ugyan kifejezetten ezt a modellt nem ismerem, de emlékszem, miket hoztam ki anno a kis Fujimból. Szerettem nagyon, de valóban, mai szemmel már nagyon korlátolt kis gép volt (asszem S5600), gyorsan eljutottam oda, hogy már visszafogott a fejlődésben (az óriási zoom miatt elég gyengécske a képminőség).

Ugyanakkor ha ennyire szűkös a keret, nyugodtan bepróbálkozhatsz egy belépő/közép használt DSLR-rel, nagyjából 50-70 között objektívvel megkapsz egy régebbi EOS 500D-t, amivel én első fizetős munkáimat vállaltam (ma már hivatásosként fotózok), ami azért szerintem nagy szó. A mai napig felkapnám vészhelyzetben, ha mondjuk rendezvényt kellene fotózni és nem lenne más. Épp most került elő rakodás közben, lőttem is pár fotót vele az aktuális gépemről, meg feltoltam pár régebbi, állatkertes képet. Szerintem ennyi év után is nagyon meggyőző képe van:

[link]

2020. júl. 24. 12:08
 5/14 anonim ***** válasza:

Konkrétan mennyiért tudod megkapni? Mert tudtommal újonnan már nem kapható. Az valóban előny, hogy sokminden állítható, ugyanakkor a kis szenzor miatt nem lesz sok a mozgástered, pl. hiába állítható a rekesz, ha úgyis mindig a lehetséges legnagyobb rekeszértéken fogod használni, mert az is bőséges mélységélességet ad.

A legfontosabb pedig, hogy mit akarsz fotózni, amihez ekkora zoom kell? Ha az nem szükséges, akkor használtan vadászhatsz ennél sokkal jobb gépekre.

2020. júl. 24. 16:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként aki a hasonló árú Kodakokat ajánlotta, remélem tisztában van vele, hogy a Kodak rég csődbe ment és egy felvásárló cég kezében van a márkanév, amelyik a kategóriájában gagyi gépeket címkéz Kodak névre. Az utolsó értékelhető gépük 2014-es. Akkor már inkább valamelyik nagy gyártó gagyi gépe.
2020. júl. 24. 16:20
 7/14 A kérdező kommentje:
Egy ismerősömtől tudnám megvenni 30.000 Ft-ért. Szinte új állapotban van. 4-5 órát volt összesen használva.
2020. júl. 24. 16:39
 8/14 A kérdező kommentje:
Egyébként sport témájú képeket szeretnék csinálni.
2020. júl. 24. 16:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen sport? Milyen távolságból, mekkora részletekkel? Zárt térben esélyed nincs felismerhető képeket csinálni, szabad térben attól függ mit, milyen távolságból, de egyébként ehhez sokkal jobb gép kellene.

30-ért mondjuk mást sem tudok ajánlani, mert egy nagyon régi használt DSLR kijönne talán kitobival, de azzal meg nem fogsz tudni távoli képeket csinálni.

2020. júl. 24. 17:00
 10/14 anonim ***** válasza:

Nézd, ez 2014-es kiadás, leggyorsabb záridő 2000, ami kutyafüle, így még napfényes időben sem használható normálisan...a minimum 4000-es záridő legyen meg.

[link]

Másrészt 30e-ért sok, nem ér mára annyit, tudásban-használhatóságban-minőségben sem.A fókusz lassú, ccd + zoomolgatás zabálja a 3db cerka akkut meg mire elég az...

Inkább vennék régebbi s9600-ot is akár, de azt se.

Ha meg 4-5 órát használták, az azért volt, mert sz@r...egy jó gépet senki sem használ 4-5 órát...mese.

Nézz szét a tükrösök közt, például:

[link]

[link]

[link]

Erre még obi kell:

[link]

De ha mindenképpen kompakt-bridge:

[link]

Ők sem maiak, de még mindig jobbak fotóban.

Szerintem gyűjts még lóvét inkább egy használt canon 2000D-re...70-80 közt megkapod, jobban megéri, nem csalódsz benne.

2020. júl. 24. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!