Vlogoláshoz rendes videokamerát, vagy fényképezőgépet vegyek?
#9 Kérdező:
Na te vagy az akinek nem lehet segíteni!
Kikapod a hozzászólásom leglényegtelenebb részét, frankón félreérted és nekiállsz hülyézni!
Gratulálok!
Ha kint lenne a neved soha többé nem válaszolnék neked!!!
9
Ha nem fektetsz be pénzt akkor esélyed sem lesz hogy sikeres legyél. A youtubeon a minőség sokkal jobban eladható közepes contenttel is. Herbynek bejött az hogy 240p-ben videóz meg hajléktalan csövesként viselkedik, de ez a piac már telített. ha elsőre nem is költesz el fél milliót videós cuccokra egy alap MILC-et 100-150 körül minimum illene venni.
Ha új seprű vagy a piacon kipróbálatlanul, akkor kezdetnek megteszi egy fhd kis kamera.Igazából a tartalom fogja meghatározni a nézettséget s ha fos is lenne a kép, de őrület a tartalom, akkor is nyerő lesz.
Hiába tennél fel 8k minőségű videót, ha csak szép szép a kép, de lófax tartalom...pár sznob felbontás paraszt rákkantint max.
Kezdetnek bőven megtennék ezek is:
Ha bejött a dolog s lesz 5-10e néződ, lehet elgondolkodni fejlesztésen bár, ha elégedettek ezzel s te is, teljesen felesleges.
nem akartalak ennyire megbántani, de van egyfajta jelenség a magyaroknál, ami engem baromira idegesít... ez a jelenség, ez a hozzáállás ilyenfajta megnyilvánulásokat eredményez:
A mém jut eszembe, ami tökéletesen leírja:
ha hazaér valaki az új audival, akkor a német, angol, olasz stb szomszéd ezt mondja:
jajjde szép autó!
a magyarnál ha hazaérsz, akkor a szomszédja felbőg:
mibűűűűűű???
Nálad is ugyanezt láttam:
"Ha ekkora juttuubber vagy és pörögnek a milliók akkor miaz 250 ezer"
Az irigykedés, lenézés, meg eleve elkönyveled, hogy hülyeség. Valahogy süt a megnyilvánulásból.Pedig óriási biznisz a tartalomgyártás. Persze nem az, amit ti láttok, meg nem az ilyen herbyknek.
#12-13
Köszönöm.
Ezek jónak tűnnek.
Amit most kinéztem az használtan az a canon eos 1200D
Amennyit utánaolvastam, az alapján jobb a képe, mint ezeknek a szimpla videófelvevőknek, a hangot pedig mobiltelefonomra kötött mikrofonnal rögzítem és vágom egybe, arra gondoltam. Persze körülményesebb, mint a sima videókamera, de ez remek fotókat készít, amellett hogy a videó képminősége is jobb a szélesebb lencsének köszönhetően. Persze ha tévedek, javítsatok ki nyugodtan.
Később beruházok erre a milc canon m50-re talán, de perpill nem akarok 200 000-et kiadni rá. Még nem értek a technikához, előtte hozott anyagú videókból dolgoztam.
15
Ha jól emlékszem az 1200d nem fókuszkövetős, nem éppen kamera funkciós, így ülhetsz előtte fixen egy tuskóként...a kameraszolgáltatás csak egy játék benne, azért fényképezőgép, de te döntésed.
Az biztos, hogy a mikivel-hanggal én nem baxkodnék külön utána...egy időpocsékolás, de ezt én vallom...
16
Ne told már fullba a kretént. Amit te kamerának gondolsz az a camcoder, 10 éve halott dolog, senki nem csinál újat meg egy vicc volt gyenge minőséggel, a fényképezőgép meg rendes nevén kamera pedig alkalmas fényképezésre és videófelvételre is. A DSLR-ek inkább a fotózásra vannak kihegyezve a MILC meg nagy szenzoros kompaktok meg inkább videózásra. De mindegyikkel meg lehet oldani mindent. Az 1200d-ben is van autofocus, nincs hiperszuper arckövető autofocus, de ettől még használható. Mondjuk abban az árkategóriában nem azt venném.
18
Ennyi erővel vehet egy fz300 panasonicot, ami valóban alkalmas fotó-videóra....tessék 4k-ban is.
Stabi-fókusz elég jó...fotó gyengébb dslr-nél, de
70-90e ft között vehető használtan...
ui: 1200-ben videó módban nézd a fókuszt, ne fotó módban...nem egy kutya.
19
1/2.3"-os szenzor nem alkalmas semmire. Ennyi erővel videózhat telefonnal is. Mondom én sem ajánlom az 1200D-t inkább kezdő fotósoknak való. Videózni egy Canon M100 bőven jobb vagy egy kicsit többet rákölteni és venni egy Olympus OM-D E-M10 Mark II-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!