Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik DSLR-nek vagy MILC-nek...

Melyik DSLR-nek vagy MILC-nek van a legkisebb zaja magasabb ISO-nál (3200-6400) használtan 100 000 FT-ért?

Figyelt kérdés

Eddig Nikon D5100-am volt, de maradva a márkánál nem nagyon láttam érdemi fejlődést e téren. Canonnál szintén. Viszont a többit nem néztem, nem is tudom mi jöhetne még szóba, ebben kérném a segítségeteket.

Csak a vázra értem a 100K-t.

2020. júl. 14. 19:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha zajcsökkentésre utazol, növeld a szenzorméretet.

Azaz válts full frame-re!

Használtan lehet hogy kapsz is egy százasér'

2020. júl. 15. 09:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy Nikon D700-nak mindenképp jóval kisebb zaja van magas ISO mellett, mint bármelyik APS-C-s váznak. Bár nem mai gép már (ez volt a Nikon egyik első FF váza). 100k környékén kapható.
2020. aug. 30. 16:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt még hozzáteszem, hogy ilyen magas ISO mellett csodát legfeljebb relatíve tapasztal az ember: egy FX-es váz egy DX-eshez (még inkább m4/3-oshoz) képest, de 6400-as ISO mondjuk 100-ashoz vagy 200-ashoz képest általában jóval rosszabb lesz. Témafüggő is. Eleve kisebb dinamikatartománnyal lehet dolgozni 3200-as (elvileg -5 FÉ, ha 100 az alap ISO), 6400-as (-6 FÉ 100-as alap ISO mellett) ISO mellett, és persze zaj mindenképp lesz, még ha kisebb is.

Nyilván attól is függ, mekkora méretben nézzük: ha nem 100%-os méretben mutogatják a képeket, könnyű félrevezetni az embereket, hogy lám, 12800-as ISO mellett "semmi zaj". Ja és persze lehet kicsi a zaj az apró részletek rovására, úgy nem nagy kunszt.

2020. aug. 30. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!