Film készítésbe szeretnék kezdeni. Honnan szerezhetek be jó minőségű kamerát?
200e - ból haszmáltan kijön egyszerűbb optikával. Csak szaktudás kell hozzá, és a 10 évvel ezelőtti TV-s szintet lehet hozni.. Sőt! "filmesebb" képpel.
Vagy akár 100 körül panasonic fz1000 használtan.
Nemrég videós továbbképzési konferencián voltunk és ott azt mondták hogy vagy egy MILC vagy manapság egy jó telefon is tud elég jó minőségű kezdő videózásra megfelelő minőséget biztosítani.
Akár 1-2 éves felső kategóriás telefont is megérné venni mert annak a legjobb a kép/hang minősége. (Huawei P20 pro vagy P30 pro, Samsung S9, S10 vagy iPhone 8 éppen) Illetve komolyabb pénzbefektetéssel sajnos de egy Sony A6000 MILC-et érdemes venni de az is 200ezer Ft-nál kezdi. Ezt tudom én ajánlani leginkább.
Kérdezőtől semmi reakció nem érkezett. Számomra az, hogy filmkészítésbe szeretne kezdeni, azt jelenti, hogy professzionálisan akarja művel. Hogy játékfilm, dokumentum film, vagy bulikat filmezne megrendelésre, nem derül ki.
A Mancika szoborral szintű videózáshoz olcsóbb telefon is megteszi, kétségtelen.
A kérdés kamerára vonatkozott.
Így önmagában azt jelzi, hogy a kérdezőnek nincs tapasztalata filmkészítési téren.
Ha csak nem napi bérleti díjra gondolt. Az egész reális. Mondjuk valami Sony Fs7 vagy fx9 (ez épp 50 naponta optika nélkül). Ez utóbbit megvenni 4-3 milla egy optikával.
Megbocsáss kérdező, de a kamera nem a központi kérdése a filmkészítésnek. A költségvetést tekintve is csak pár %-ot tesz ki. Sokka jelentősebb tétel a szakemberek díjazása. Ha te készíted egyedül, akkor neked kell megszerezni a szakértelmet, ami szintén több tanulópénz és idő azaz érték. Könnyedén összevethető 3-4 milliós kamerával
Szóval ha te 50 szánsz rá, és komolyan gondolod még legalább 500-et szánj az egészre. Nyilván függ a film hosszától és jellegétől....
Egy 50perces filmet leforgatni azért ahhoz komoly "háttér" kell. Na nem a látványvilág háttere (amit írtál lépcsőház, kert stb.) hanem ahhoz már komoly stáb kell. Eleve ha kezdő vagy és a kérdésből látszik, hogy kezdő vagy, nagyjából 15x túlforgatás biztosan kell majd. Ez azt jelenti, hogy az 50perc mozid felvételéhez legalább 750 perc lerögzített anyag fog kelleni ez eddig 12,5 óra; ezt felvenni nagyjából ennek a duplája lesz. Azaz ott tartunk, hogy 25 óra legalább elmegyen csak a felvétellel. De inkább mégtöbb. Utána azt még meg kell vágni +hang utómunka. Ha nagyon ügyesen vágsz akkor az 1perc-1óra szabály kb. érvényes tud lenni azaz a vágás tovább 50 óra; a hang utómunka ha sikerül jól felvenni a hangot ennek kb. a fele lesz. Ez úgy már csak nekifutásból minimum 100 munkaóra. Térjünk vissza az 25 óra forgatási időre ahhoz, hogy ebből valami legyen találsz "színészt" aki neked 25 órán keresztül rendelkezésre fog állni? Aligha. És ezek az idők akkor igazak ha van leforgatható forgató könyv, diszpó meg minden ami kell. Ezt egyedül ennyire kezdőként nem fogod összehozni.
Az első filmem amit forgattam 3 perc volt és elképesztő mennyiségű munka. Azóta se mertem senkinek megmutatni. Az első olyan "filmecske" amit már meg mertem mutatni másoknak is az úgy az 5. 6. filmem volt. De abban már sokan segíettek.
regen ilyenem volt, szerettem, sose hagyott cserbe.
persze ez meg miniDV kazis, nem kartyas es hasznaltam 150e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!