A fényképészek hogyan kapják meg" a profi fotóknál,hogy a színek "kiszívottabbak"legyenek?
Alapból ilyen képeket csinálnak,vagy ezt szerkesztéssel lehet elérni? Ha igen,milyen aplikációval?
Itt van pár link,hátha kattintható,mivel körül írni nem tudom rendesen:
Előre is köszönök minden választ! :)
Kétlem, hogy ezeket a képeket fényképészek készítették volna.
Az első még elmegy, bár igen sötét... Talán célozni akart ezzel a művész valamire...?
De a másik kettő... Bocsánat, ki kellett szaladnom hányni, de már jól vagyok.
Szóval a második-harmadik "fénykép" esetén valami übergáz, fogalmatlan utómunka látható, a színek Elba Szása, a harmadiknál elnézést, de nem térek magamhoz, muszáj volt innom valamit hogy legyen mit kihányni. Szóval simán lehúzta a "művész" a szaturációt a kép alsó felén? Persze szigorúan csak az után, hogy a színeket a különböző csúszkák vélhetően véletlenszerű húzogatásával eltolta ide meg oda.
Huhh, elnézést, de még mindig émelyeg a gyomrom.
Ami az első képet illeti, az sokkal kulturáltabb, de az is egyértelműen utómunka eredménye.
A különböző görbékkel, csúszkákkal nagyon sokat lehet javítani egy képen - vagy rontani, mint azt némelyik itteni példán látjuk.
Biztos vannak egykattintásos appok, amikben ilyen ócska filtereket lehet alkalmazni a képekre, de még az instagram filterei is nagyon igénytelenek. Ha komolyabban érdekel a dolog, akkor a Lightroom az alap, bár azzal is könnyebb hazavágni egy képet mint feljavítani, ha az ember nem ismeri, esetleg nincs ízlése vagy vak.
Először is köszönöm szépen a gyors válaszokat. Igazából,az utóbbi 2 kép jobban húzott az felé,amire gondoltam. Lightroom-om van,viszont nem sikerült(igaz,nem is próbáltam ennyire elvenni a színeket vele,mindig csak "hozzáadtam" a képhez) ennyire levinni a színeket.
Nos,hát ízlések és pofonok. Mostanában egyre több fiatal kezd el komolyabban fotózni(mint az utóbbi 2 képen lévő srác,bár ő csak egy példa volt),és a fiatalabbak jobban preferálják az ilyen kiszívottabb színeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!