Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mekkora egy akku turése? Ha...

Mekkora egy akku turése? Ha ha 3.7 volt helyett 3 voltot ad, az még elfogadhato?

Figyelt kérdés
A digitális fényépezőgép llátszolag elromlott, nem kapcsol be, töltésre pedig pirosan villok. (sárga lenne ha tölt, zöld ha kész a töltés). Az akkura 3.7 volt van ráirva de 3 voltot mérek rajta. Leginkább attol tartok veszek uj akkut s kiderul kidobott pénz mert a fényképezőgép rossz. S akkor inkább abbol kéne ujat venni uj akkuval egyutt. Ami riszato, hogy az akkut év elejét vettem - rendeltem kinábol, igaz csak 1500 Ft a legolcsobb volt miközben az többi 3000 Ft, hazai beszerzésből 3500-8000 Ft. Érdemes esetleg valahogy az akku regenerálásával probálkozni? Korábban majdnem lemerulésig használtam, de eleve furcsa szerintem 200 fénykép elkészitésétől nem kéne teljes töltöttségből majdnem lemerulni. Ráadásul a fényképek többsége 640-480 pixeles volt bár nem tudom ez számit e. Video felvétel nem történt s vakuzás se.
2020. máj. 21. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A Li-Ion akkuknak névleg 3,7 volt a feszültsége, ennyit szoktak ráírni, mert ugye meg kell adni adatot.

Töltöttségtől függően felmehet 4,3-ra és lemerülhet 3,2-re (sőt lejjebb is.

de ezt a két szélső értéket nem szereti, amennyiben ha így használják, csükken a töltési ciklusok, végső soron az élete során kivehető tárolt energia. Ez kb. 300-500 ciklus.

Ha csak 4,1-ig engeded fel és nem megy 3,6 alá, akkor 800-1000 ciklust is megérhet, igaz egy-egy töltés csak kb. 80-os lesz.

A töltés készülék vezérelten automatikus, még az is, ha nagyon lemerül, töltésre téve már "halottnak" véli és neki se áll tölteni.

Hosszabb időre elrakott készülékek nem szoktak feléledni.

Én akkor kiveszem és feszültség és áram ellenőrzötten feltöltöm 3,6-3,8-ra, megy vissza a készülékbe a többit elintézi.

2020. máj. 21. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja! Hogy kínai..

Én is vettem egy fáradt Nokia akku helyett.

Volt azon hologramos matrica, originál, meg minden.

Mondják: ez nem tud többet, mint amit cseréltünk.

Felirata: 3,7V (ez kb. mindegy, de Li-Ion) 1050mAh.

Nokia papír lefejt, alatta: Huawei 650mAh..

Ha ennyit tudott volna, már azért használható lett volna, de kb. a fele lehetett.

2020. máj. 21. 14:03
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi. de akkor ha jol értem - akár sikerul feltölteni 3.6 volt főlé egy darabig, akár ujjat kell venni - használat közben ne várjam meg mig magátol lekapcsol hanem mikor piros lesz az elem töltötségjelző, akkor tegyem töltőre? és mi a helyzet azzal amikor sárga? amikor zöld akkor oké használhato, de a sárgához hogyan viszonyuljak? és ha sárga még jo akkor mi van akkor ami szintén volt, fényképezés közben pirosra vált majd vissza sárgára. gondolom akkor lejjebb esik a feszultság majd vissza de ez ennyire árt az akkunak? tekintettel arra hogy eddig igy használtam, lehetséges nem is annyira rossz az az olcso akku legalábbis joval tovább birja ha szakszerubben használom. és mi a helyzet azzal ha éjszakára töltésen hagyom? automatán lekapcsol ha feltöttötte, vagy árt neki s rövidi az élettartamát? ilyent is csináltam...
2020. máj. 21. 14:10
 4/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Rosszul értelmezed kérdező, a gép nem tölt, az akku lemerült, ezért már csak 3 V, ami önmagában normális.

Fel lehetne tölteni egyébként gépen kívül is, pl. egy TP4056 modullal.

A feszültséget a kémia határozza meg, illetve a töltöttségi állapot.

Az Li-on akkunak jellemzően a belső ellenállása szokott nőni az elhasználódással, amit egyszerű feszültségméréssel nem veszel észre, csak terheléses teszten.

"A Li-Ion akkuknak névleg 3,7 volt a feszültsége, ennyit szoktak ráírni, mert ugye meg kell adni adatot."

Ez nem egészen így működik, ez egy számított középérték. Nem véletlen, hogy a régi, csak 4,1 V-ig tölthető akkuknál 3,6 V a névleges, míg a 4,35 V-osnál 3,8 V a névleges érték.

2020. máj. 21. 14:19
 5/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

3:

Ezek az akkuk csak olyan áramkörrel tölthetők, ami a végén lekapcsol automatikusan.

De nem igazán világos, hogy miről beszélsz egyáltalán, most akkor feltöltötted vagy nem, vagy miért nem?

2020. máj. 21. 14:23
 6/7 A kérdező kommentje:

olyan volt hogy töltöre tettem este majd reggel levettem. amikor még jo volt. s az az egyik kérdés ez jo e vagy töltöre csak nappal szabad rakni mikor ébren vagyok figyelni mikor zöld lesz s akkor levenni?

a mostani helyzet pedig az hogy töltéskor pirosan villog. a gép maga meg nem kapcsol be s 3 volton van. vagy pirosan villogáskor is tölt s csak simán hagyni kéne pirosan villogva? Én hibauzenetnek értelmeztem a piros villogást.

2020. máj. 21. 14:45
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ahogy írtam, automatikusan leáll a töltés, mert ezeket másképp nem is szabad tölteni.

Hogy mi villog, meg milyen szín, az eleve vicc, mert még a gép típusát sem tudjuk.

De megmondom őszintén, nekem most nincs is kedvem típus alapján megkeresni a PDF gépkönyvet és kiolvasni belőle, hogy mi villog vagy mi nem.

Egy egészen furcsa gondolat támadt bennem: esetleg ha te elolvasnád?

2020. máj. 21. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!