Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mik a mérvadó tulajdonságai...

Mik a mérvadó tulajdonságai egy tükörreflexesnek?

Figyelt kérdés

Évek óta lövök képeket telefonról, megszerkesztem és postolom. Szeretnék feljebb lépni, mint amit a P20 telefonom tud.

Úgy tudom semmit sem számít a kép felbontása, csak akkor, ha ki akarnánk nyomtatni.

Hallottam még olyanról, hogy ISO. Minnél nagyobb az ISO-tartomány, annál jobb képeket lehet csinálni sötétben. De mi számít jó tartománynak?

Mik azok, amiket még figyelnem kell?

Céljaim: portré és természeti képek(táj, de leginkább közelebbi képek)

Valamint videókat is szeretnék vágni, tehát fontos, hogy a fókusz ne ugráljon stb. Honnan tudom egy gépről, hogy lehet vele jó videókat csinálni?

Canon-ban gondolkoztam és használtan, hogy több pénzem legyen később objektíveket vennem.

Előre is köszönöm!

2020. márc. 29. 13:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a fura, hogy ez a faj attól lett nagy, hogy az információt át tudta adni. Még mindig csak 72 ember lenne a bolygón, a betegségben elhullt maci bundájában, kőbaltát szorongatva, ha minden család saját maga próbálná ki, hogy ez az érdekes gomba ehető-e. És akkor jön valaki, és azt mondja, hülyeség felkészülni. Dehogy az. Bármit egyszerűbb és gyorsabb elolvasni, mint kipróbálni. Amit már más megszívott, azt kár újra megszívni.

Persze, pont fotózásban az a baj, hogy sok a hamis próféta. 2-3 napja akadtam rá itt egy olyanra, ahol azt hozták fel a fotó hibájának, hogy kinő a modell fejéből a fa. A kérdező meg visszakérdezett, hol? Mert nem a mantrát kellett volna megtanulni (akarom mondani megtanítani), hanem azt értelmezni, hogy valóban fura, ha úgy látjuk, mintha a fejéből nőne ki a fa, de ha nincs ez az érzésünk, akkor mindegy, hogy a háttérben vannak-e fák vagy nem.

2020. márc. 30. 18:51
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Itt most volt szó arról, hogy előbb tanuljam meg a fotózást, aztán vegyek gépet és volt arról is, hogy géppel együtt tanuljak. Én valahol a kettő közt szeretném, mert azt, hogy hogyan állítsam be a képet (az említett fa, ami kinőtt az ember fejéből) már tudom. Pont emiatt figyeltem fel a fotózásra, mert ismerőseimnek feltűnt, hogy figyelek az ilyen apróbb részletekre.

Tehát az a célom, hogy vadászok egy nekem megfelelő belépzőszintű gépre, ha árban megfelelne még jobban utánanézek, vélemények, tesztek és ha úgy engedi a helyzet megvásárolnám. Használat közben pedig tovább fejleszteném magamat.

A gondom most ott leledzik, hogy 100 ezer a limit és félek, hogy esetleg a gép rosszabb minőségű képeket fog lőni, mint a telefonom, aztán egy idő után feladnám és a polcon porosodna, míg ismét a telefonomat nyúznám mindenhova.

A napokban tapasztaltam, hogy a telefonom fókusza videózás közben oda-vissza ugrál, mert csakis automatikusra tudom rakni. Egy gépnél már elvárnám azt is, hogy ezt manuálisan tudjam állítani. Az eos 100D-re akkor figyeltem fel, mikor megláttam, hogy érintőképernyős felületén milyen könnyű állítani a fókuszponton. Még nem néztem meg, hogy mondjuk egy 1100D esetében van-e lehetőségem hasonló könnyedt állításra (tudom, hogy nem érintős).

2020. márc. 31. 22:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Számomra a mérvadó tulajdonságok fontossági sorrendben:

Szenzor méret > Fókuszpontok típusa > Kereső lefedése > Fókuszpontok száma > Váz ergonómiája.

"Minnél nagyobb az ISO-tartomány, annál jobb képeket lehet csinálni sötétben."

A nagy lóf. Nagy ISO-t akkor használunk, amikor nem fontos a kép minősége, csak lehessen értelmes beállításokkal exponálni a képet. Esetleg videónál, ahol tök mindegy, ha rossz /zajos/ a kép, csak az alapexpo legyen jó. Ha fontos számodra a minél magasabb ISO minél jobb képminőség mellett, akkor a szenzor mérete a döntő.

2020. ápr. 1. 00:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Sztrogoff: az információ átadás szép hagyomány, de a kérdező azzal se megy sokar, ha idejön egy Formula 1-es pilóta és váltig állítja, hogy autózni márpedig csak versenyautóval lehet. a saját igényeit, szükségleteit igenis ki kell tapasztalnia, mert attól, hogy valaki másnak x vagy y gép jött be, attól még semmi garancia nincsen rá, hogy neki nem egy z vgy w gép lesz majd jó, vagy épp mégis marad a telefonnál, mert hiába állati jó egy komoly gép, ha ő marhára utálni fogja magával cipelni...
2020. ápr. 1. 16:53
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

kérdező: telefonokra is létezik egy rakás féle fotó app, amikben pl. kikapcsolhatod az autofókuszt, tudsz manuálisan fénymérést, zársebességet, egyebeket állítani.

egy fényképezőgép nagyon sok mindenben jobb egy telefonnál, de csak emiatt pont nincs szükséged fényképezőgépre.

2020. ápr. 1. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a legjobb az autodidakta módon való tanulás. Én 14 évesen kaptam egy 1100Dt kitobival születésnapomra. Fotózgattam mindent ami tetszett, és az évek alatt megtanultam, mi mit jelent, mit miért csinálok. Volt, hogy könyvből, volt, hogy youtube tutorialból, volt, hogy magamtól jöttem rá egy adott funkcióra vagy technikára, miért úgy jó. Jó dolog a felkészülés, viszont szerintem az is fontos, hogy magunktól is tapasztaljuk tanuljuk hogyan működik a fotózás, mert számomra mindig hatalmas élmény volt, amikor valami új dologra jöhettem rá, és próbálhattam ki.
2020. ápr. 6. 23:51
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
Hát... erre nem lehet mit mondani. "Volt, hogy könyvből, volt, hogy youtube tutorialból" Erről beszélek én is. Az autodidakta nem az újrafelfedezést jelenti. De hogy valaki önállóan olvassa el a forrást, vagy áll előtte valaki a katedrán, és elmagyarázza, erről a különbségről még nem esett szó. Mellesleg szerintem is az autodidakta mód a célravezető(bb), mert ma az angol nyelvű net a legnagyobb, legmélyebb, legszélesebb forrás a fotózást tekintve. Ami a saját felfedezés örömét illeti, ha az azon a szinten kell, hogy jé, ha használom a gépet, merül az akku, akkor én azt meg nem tagadom senkitől. A boldogság fontos. :) Ha azon az áron is kell, hogy kevesebb idő jut a fotózás valódi élményeire, hiszen élete mindenkinek csak egy van, felőlem eloszthatja úgyis a földi léte állomásait.
2020. ápr. 7. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!