Mit kell még venni fényképezőgéphez?
Szeretnék hobbi szinten megtanulni fotózni dslr géppel.
Még nincs hozzá semmim, de szeretnék venni egy Nikon d3500 gépet.
A Média Marktban van ilyen "csomagban":
Ha ezt megvenném kéne még valamit venni hozzá?
Ami feltétlenül szükséges?
Csak hogy mivel számoljak még.
Tudom amúgy, hogy jobban megérni használtan venni egy vázat és hozzá újonnan obit, de nem értek hozzá mikre kell figyelni.
Van határozott oka a DSLR-nek?
Vagy nincs jelentősége
Hát úgy gondolom azon több a lehetőség, és ha bridge gépet vennék, akkor az kevesebb ideig lenne jó, hamarabb "kinőném".
De tudom, hogy vannak nagyon jó bridge gépek is.
Azt gondold át, hogy egy MILC nem lenne-e jobb neked.
A "feltétlenül szükségest" ez a szett tartalmazza. A továbbiakban már te döntöd el mire van szükséged és milyen sorrendben. Hobbifotós esetében általában 3 dolog szokott lenni:
- rendszervaku
- fényképezőgép állvány
- teleobjektív
Köszönöm!
Hát őszintén szólva, ezekről a milc gépekről még nem nagyon hallottam, le vagyok maradva, úgyhogy utána nézek.
Én is a MILC miatt kérdeztem az 1-est
Főleg kezdőként egy MILC-el többre mész
Érdemes számba venni, hogy mit akarsz fotózni, mennyi pénzed van, milyen képminőség a cél?
És akkor dönts 4/3, APSC vagy Fullframe között!
Aztán határozd meg a márkát illetve a konkrét típust.
Hát igen, a felsoroltak egy része opcionális, valamilyen célra, egy része a kényelmet növeli meg:
teleobjektív (napellenzővel, ha külön van)
állvány
vaku (ehhez akkuk meg akkutöltő)
pótakkuk
memoárkártyák
szűrők
táska
Én még hozzátenném az
objektívtisztító szerszámzatot
LCD védő fóliát
Ne hagyd magad befolyásolni a DSLR az lesz mindig a fényképezőgép, a Milc az csak egy öszvér, hibrid.
Polárszűrőt vegyél a lencsék védelmére (színtelent)
Aztán circular polar is elkelhet, tükröződés kiiktatására, illetve kezdetben irreálisan kék eget tudsz majd vele csinálni :)
Portréhoz mindenképpen kell egy másik objektív, minimum 75-ös, vagy nagyobb.
"Polárszűrőt vegyél a lencsék védelmére (színtelent)"
He?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!