DSLR fényképezőgéphez milyen memóriakártyát vegyek?
mindegy, mindegyik jó. nekem nem volt gondom egyikkel sem.
sebessége legyen elég a gépnek oszt jóvan :)
Csakis Sandisk.
Egyébként attól is függ, mi a téma. Mondhatnám, mi a téma tárgya. :D Például a táj nem szalad el, lehet lassú a kártya, és lehet akár másik kártyára megismételni, ha egy kártyás a gép.
Néha hibaüzenetet adó Kingston eladó.
én is inkább a SanDisk kártyákat kedvelem, de sokan esküsznek a Kingstonra, Lexarra, egyéb márkákra is. nekem utóbbiakkal semmi tapasztalatom, a SanDiskekkel viszont vegyesek a tapasztalataim. találkoztam már köztük hibásakkal.
minden termék tömeggyártásban készül, hibás termék minden márkánál van. hogy te épp melyiknél fogsz ki hibásat, vagy melyikkel nem volt soha gondod, az egy statisztikai adat. megalapozza a személyes benyomásaidat és a másoknak ezek alapján adott tanácsaidat, de nem több privát, szubjektív véleménynél (egyetlen felhasználó meglehetősen kis mintavételezése alapján - egy ilyen cég millió, de inkább milliárd számra ontja a termékeit, amiből te kb százas nagyságrenddel találkozol egész életed során). minden cégnél van minőség biztosítás és minőség ellenőrzés is, de az is nagyüzemben zajlik, hibák mindenhol vannak, így az ellenőrzésben is. ennek orvoslására van az egyre hosszabb (memóriakártyáknál jobbára 10-20-30 év vagy akár élettartam) garancia.
az olcsó, noname és hamis kártyákkal azért kell jobban vigyázni, mert egyrészt eleve nagyobb az esélye hogy meghibásodások, illetve ha tönkremegy, akkor nincs rá garancia, hogy kicserélik. a képeid így is úgy is elvesznek, de legalább kártyát nem kell újat venned, ha kicserélik.
Jaja. Hát, ezek nagy igazságok.
Én pont 11 éve tértem rá kizárólagosan a Sandiskre, eztán a "történelmi" kártyáim azok CF-ek voltak 15 db, utána 7 éve SD-s gépem lett, a végére 33 db kártyával, majd 2 éve a dupla kártyahelyes gép miatt újabb 8 CF és 10 SD került be a keringésbe, (és a régiek ki), egyetlen Sandisk SD-vel volt az a problémám, hogy letört az írásvédő pöcök (meg egyet vettem, aminek a címkéje olyan, mintha hamisítvány lenne, azt nem használtam).
Szóval végig Sandiskeztem az utóbbi 11 évet az ULTRA II 15 MB/s sebességű kártyától az EXTREME PRO 170 MB/s sebességűig, ha jól adom össze, összesen 66 db-al, de, mint előttem írják, ez a gyár termékeiben még egy csepp se.
Másik márkával sem volt sok problémám, egy Kingstonnal, meg egy valamivel (Silicon Power, Twinmos vagy Transcend, valahol még megvan, ezek közül az egyikkel, de a másik kettővel nem).
Kingstonom is van vagy 10, 512 MB-től 4 G-ig, azokból tehát egy volt defektes.
Csak nekem van egy rokonom, aki egyszer egy cég beszállítója próbált lenni, ahol valami könyvelési vagy számítási feladatra használtak flasht, és azt mondták neki, veszik az adást, kipróbálják, de az eddigi tapasztalatuk az, hogy csak a Sandisk az, ami nem hibázik abszolúte, tehát egy bitet se. És amit a rokonom kívánt forgalmazni, az is hibázott. Hát, ez régi történet, kb 2007-es. Azóta nyilván bármi változhatott. De mivel, mint megjegyeztem, igazából árkülönbség már nem nagyon van, én Sandisk.
Még egyszer: a márkátlan (Eujoy, NCP, Adlas, ez még a 128 és a 256 MB nagyság korszaka...) kártyáimmal meg sosem volt bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!