Van itt olyan hozzáértő aki mondana véleményt a termékfotóimról?
Már megvan az OKJ, termékfotózással szeretnék majd foglalkozni, de még nem állok rá készen.
1 termékről 2 különböző stílusú fénykép, milyen messze vagyok attól, hogy ezekért a képekért el lehessen kérni pénzt?
1. [link]
2. [link]
Szerintem ez nem így működik, hogy lefotózol valamit, és pénzt kérsz érte. Hanem úgy, hogy kapsz egy megbízást, hogy itt van harminc lombik a webshopomból, fotózd le de ízibe, vágd meg, és ha megkaptam, akkor fizetek.
Amúgy a sötét képet nem is nevezném termékfotónak, inkább reklámfotónak, semmi sem látszik belőle... A világos az jó.
Vagy rosszul van beállítva a monitorod, vagy rosszul látsz, vagy mindkettő.
Továbbá a retusálási technikád még nagyon sokat kell, hogy fejlődjön.
Nézd meg a kiemelt részeket. Mind a fekete, mind a fehér háttér esetén nagyon durván látszik, hogy merre és hogyan próbáltad a kontúrokat korrigálni.
A fehér háttérnél simán csak belerajzoltál a témádba, látszik, hogy merre húztad az ecsetet.
A feketénél azonban gyanítom, hogy nem is látod, hogy hol a határ a valódi fekete és az általad feketének vélt között, ezért felhúztam a fényerőt, hogy lásd, egy jól beállított monitoron hogy néz ki a képed.
Ja, és kérlek ne hallgass a hármasra, saját érdekedben. Ezek még nagyon nem jók, ilyen képet meglátnék tőled referenciaként, hát... Nem jók, na.
Hármasnak meg javaslok szemüveget.
"sok belógó tárgy volt körülötte, 2 órán át festegettem,"
A megrendelőt nem fogja izgatni mitől nem sikerült megoldanod a feladatot.
Kérdező, én mint megrendelő válaszoltam neked. Engem teljesen hidegen hagy, hogyan világítasz, mi lóg hova, vagy kivel csináltatod a munkádat.
Nem azért írtam amit írtam, hogy magyarázkodj.
Lásd a hibát, tanulj belőle. A magyarázkodással és kifogáskereséssel nem jutsz előrébb.
Állítsd vagy állítasd be a monitortodat, az legyen az első. Amíg szarul van beállítva, minden munkád szar lesz.
Utána pedig ugorj neki a youtube-nak, rengeteg hasznos anyag van tárgyfotózásról. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!