Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A DSLR-eket tényleg fel fogja...

A DSLR-eket tényleg fel fogja váltani a MILC és teljesen meg fog szűnni a gyártásuk, objektívekkel együtt?

Figyelt kérdés

2019. nov. 29. 21:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
De most te miért akarod mások helyett eldönteni, hogy az ő igényeiknek mi felel meg jobban? Miért nem mindegy neked, ki mit talál hasznosnak?
2020. júl. 2. 18:12
 12/14 anonim ***** válasza:

"Anno tuti ez is elhangzott"

El hát. Amikor 1,3 Mp volt a világ legjobb DSLR-je. Csak az a kérdés, a MILC hol tart most. Mint a DSLR 95-ben? 2001ben? 2010-ben?

2020. júl. 3. 17:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

11, épp ez a gondom, hogy akik lebeszélnek valakit MILC-ről ilyen butasággal, hogy "Főleg munkára gyenge a MILC", AZOK döntenek mások helyett. Vállalkozó vagyok, ebből élek, MILC-et használok, DSLR-ről váltottam (5D mk3-ról Alpha 7R3-ra). Ismerem mindkét technológiát, tudom, hogy előnyei és hátrányai is vannak mindkét oldalnak. Ha visszaolvasol, én tuti nem beszéltem le senkit egyik technológiáról sem, csupán kiemeltem a MILC-ek egyik előnyét.

Abban meg gondolom egyetértünk, hogy a hozzám hasonló vállakozók nem érzelemből, meg cool-ságból dobálnak ki 4-6 milliókat az ablakon (vázak + teljes objektívpark), hanem ezzel keressük a kenyerünket: ha nem működnek, tönkre megyünk, nem tudjuk eltartani a családunkat, ezért nyilván alaposan leteszteljük, kipróbáljuk ezeket a fejlesztéseket és ha meggyőzött bennünket, csak akkor vásároljuk meg.

Ma már tudom, hogy képes voltam olyan fotókat a megrendelőknek átadni, amiket DSLR-rel nem tudtam volna elkészíteni. Pl. amikor 40 fotós körülötted emelgeti a levegőbe a bazi nagy 1DX-et, és lövöldöz bele a távolba, reménykedve, hogy a miniszterelnök is élesz lesz, Te tudod, hogy a parasztvakítós eye-autofocus miatt elég, ha a képen van. A többit a technológia megoldja (nincs többé focus-recompose).

Vagy amikor a tükör hiányában folyamatosan vigyázhat a szenzor kültéren az ég gyönyörű kék színére, mert nem engedi azt túlexponálni, bármit is bénázzak. Hány DSLR-ben van auto-ETTR funkció? Én ezekre írtam, hogy le lehet nézni ezeket a funkciókat, csak aki ezeket ki tudja használni, nagyobb arányban szállít megfelelő képeket a megrendelőnek, így legközelebb már csak őt hívják.

2020. júl. 3. 18:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát azt nem csodálom, hogy az Mk3-as 5D-ről ez lényeges előrelépés volt.
2020. júl. 3. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!