Canon EF 50mm f/1.8 STM használtan vagy újonnan éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Mivel nem egy nagy tételű (átlag objektív árban nézve) az ára ezért érdekel mások tapasztalata hogy mi ajánlott egy alap objektívvel kapcsolatban? Használtat érdemes venni mert nem lehet különösebb gond vele vagy inkább ne sajnáljam azt a pár ezer Ft-os és inkább újat érdemes venni?

2019. aug. 28. 14:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ennél az obinál nem éri meg használtat venni, 5-10 ezerrel többet fizetsz, de legalább tuti minden okés vele. Egy 70-200 f2.8-nál már másabb a helyzet. Vedd meg újonnan. ;)
2019. aug. 28. 17:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

kockázat nem biztos, hogy sok van benne, hogy használtan veszed - persze függ attól is, hogy mennyi idős, mennyit és hogyan használták. mivel olcsó és ezt úgy érik el, hogy könnyű szerkezetű, sok a műanyag alkatrész, sérülékenyebb lehet. viszont ha vigyáztak rá, vagy nem sokat használták, akkor akár újszerűt is kaphatsz belőle használtan is. a legnagyobb kockázat, hogy nincs garancia. viszont az új nem annyival drágább, hogy megérje szórakozni a használttal. még ha fél áron adják sem olyan nagy a különbség. persze neked kell tudni, hogy mennyivel olcsóbban számí már neked a megtakarítás.

én pont ennek a törénetnek a másik oldalán vagyok. megvettem, mert olcsó, viszont nem használom. lényegében újszerű állapotban tudnám eladni, még csak ki se nagyon vittem a lakásból. viszont eladnom nem érdemes, mert használtan senki nem adna érte (közel) annyit, mint amibe újonnan kerül. nekem meg nem éri meg sokkal áron alul eladni, így inkább megtartom és nagy ritkán használom.

2019. aug. 29. 11:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Érem. Köszönöm a válaszokat ez esetben úgy gondolom az új vásárlásánál maradok mert ott nem kell akkor konkrétabban figyelni sok sok apróságra. Zöld ujjakkal értékeltem a válaszaitokat :)
2019. aug. 30. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!