Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen tükörreflexes fényképez...

Milyen tükörreflexes fényképezőgépet vegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek fényképezni, de jelenleg csak mobilfotós vagyok. Annyira kezdő sem vagyok már de még van bőven mit tanulom.

A fényképezőgéppel főleg az utazásaimon fotóznék, a városi látnivalókat a tájat, valamint állat és növényfotókat készítenék. Valamint jó lenne ha gyenge fényviszonyok között is jó képet csinálna és gyorsan mozgó dolgokat is élesen tudna rögzíteni.

Akiket megkérdeztem főként a Nikon és a Canon termékeit ajánlották.

Jelenleg sajnos csak kb 100- 150 ezer forintot tudok rászánni de nem is most venném meg hanem lehet várnék vele az év végi kiárusításokig. Tudom hogy nem elég egy jó gép hanem egy jó objektív is kell (sőt nem árt ha több is van) de jelenleg egy olyat keresek ami a fent felsorolt témákhoz megfelelő.

Persze ezt a szettet még később bővíteném különféle objektívekkel, táskával, SD kártyával, álvannyal, mikrofonnal, vakuval.

2019. aug. 3. 12:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

#19 a "Tükör" az penta prizmával együtt SLR

Ha tisztában vagy a "tükör"-rel mint funkcióval máris megérted annak definícióját és nem kötekedsz a "keresőben"

#20 Igen bár manapság a MILC-be és a DSLR-ben is megtalálható 1000+ mAh akkumulátor ami egy jó érzékelő (esetemben DIGIC 8) esetében 1000 kép készítési átlagot biztosít átlag felhasználás esetében. (azaz beépített vaku használata nélkül)

A technológia fejlődik egyaránt DSLR és MILC szinten. Nem láttam olyan hogy DSLR-be nem rakják bele mondjuk az NFC-t azért mert az mondjuk "Csak MILC-be lehet mert a másikban nem menő"

A másik hogy a redőny zár is szintén megegyezik ami egy "ŐSI DSLR technológia" úgyhogy nem halad akkor annyira a MILC se. Vagy ha éppen elektronikus zár az már a 2006-os kompakt KODAK-omba benne volt így az se nagy future.

2019. aug. 6. 20:44
 22/28 anonim ***** válasza:
60%

Látom, mindkettőtöknek sikerült a lényeget elsunnyogni. :)

Igen, igen, a lomha AF. Persze, persze, van már olyan tükretlen ami majdnem felveszi a versenyt AF tekintetében egy közepesebb tükrössel, de azért az átlag még mindig elég hátul kullog.

2019. aug. 6. 22:14
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az AF rendszert felhozni a DSLR melletti előnyként, az nagyon csúnya öngól, amikor az 5D Mark IV válogatott L-es objektívekkel, állványról, fényben, statikus témára is négy expóból háromszor másfelé téveszt, az A7 III-aimmal meg Sigma obikkal is meg tudom számolni a fókuszhibás képeket egy négyezer nyersképes esküvői sorozatban.

Az EVF-et szokni kell de ha megszoktad akkor előny, a stabilizált szenzor szintén előny, az AF reggelire megeszik bármit amivel korábban fotóztam (Canikon vonalon bármit), a Sony szenzor mind dinamikában mind pedig zajban rommáveri a konkurenciát.

2019. aug. 7. 00:41
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van itthon mind a két rendszer: milc és dslr. Mindkettőnek van előnye és hátránya, nem tudnám azt mondani, hogy az egyik fényévekkel veri a másikat.

A milc könnyebb, kisebb, az EVF jó, alapvetően kellemes, hogy rögtön azt látod a kijelzőben, amit kapsz a képen. Ugyanakkor az aksija nem bír annyit, mint egy tükrösé, és van egy minimális csúszás a kioldásnál (vagy inkább az EVF-nél). Itt sokkal többször előfördul, hogy lemaradok 1-1 pillanatról, mert késik a gép (hozzáteszem, ez nem a csúcskategóriás milc)

A tükrös értelemszerűen nagyobb, nehezebb (bár ez is attól függ, melyik modell, mert egy belépő vázat, nem érdemes egy profi vázhoz hasonlítani). Viszont munkára sokkal jobb. Nem kell tartanom, hogy odaütődik valamihez, bírja az aksi akár egész nap is, és amikor lenyomom a kioldó gombot, akkor azt kapom, amit látok.

Nagy különbség az AF rendszre - és emiatt vettem én meg pluszban a milcet, mert az verhetetlen előnye a dslr-hez képest. Ha csak felkapom csípőből a gépet, és lövök egyet, 90%-ban akkor is eltalálom a fókuszt. Szemfókusz, követőfókusz, egész kijelzőt lefedő fókuszpontok. Ezt egyelőre egy dslr nem tudja.

És hogy a kérdezőnek is válaszoljak... Én a helyedben használtan vennékl egy belépő dslr modellt. Ha mégsem jön be, nem buksz rajta sokat. Kezdetnek elég egy kitobi, azzal is óriási előrelépést fogsz tapasztalni egy mobilhoz képest.

Nem értek egyet azzal a hozzáállással, hogy egy kezdő ne vegyen gépet, hanem olvassa a könyveket. Persze, tanuljon, de nem mindenki az a típus, hogy olvassa a könyvet, és elméletben mindent megért. Miért ne vegyen meg egy használt kezdőgépet, és gyakoroljon vele? Mivel lehetne jobban tanulni, mint azzal, hogy csinálja, használja, próbálgatja?

2019. aug. 7. 08:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Azzal teljesen egyet tudok érteni, hogy az emberek nagy része alkalmatlan egy kis előzetes önkéntes kutatómunkára. Hát csak az a baj, hogy a saját tapasztalás az igen drága és időt, energiát és pénzt rabló dolog.

Ez a faj a kommunikációtól lett naggyá. Hol tartanánk, ha még mindig mindenki saját maga próbálná ki, hogy ez a gomba ehető-e? Nem véletlen a kötelező iskoláztatás gondolata. Sem.

2019. aug. 7. 09:21
 26/28 anonim ***** válasza:
60%
Tapasztalat a számomra is hogy egy egyszerű belépő kategóriás DSLR kezdésnek nagyon jó. Azzal tanulni és gyakorolni tökéletes és összegben sokat spórolhatunk. Ha egy 100ezer Ft-ot rá szánsz akkor máris egy igazán jó szet-et is tudsz kapni 1-2 objektívvel, 1-2 pót akuval akár esetenként memóriakártyával is. Bár típus függő de jobban megéri használttal kezdeni.
2019. aug. 7. 09:54
 27/28 anonim ***** válasza:
Én ezt kiegészíteném, egyszerű belépő kategóriás DSLR - egy (több) köznapi objektívvel. Mert az egyszerű belépő kategóriás DSLR-nél egy telét kinyitni F2.0-ra, az valóban jó lesz az AF hiányosságainak bemutatására.
2019. aug. 7. 10:12
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hiába kutatsz egy olyan témában, amiben nincs tapasztalatod. Nem fogod belőle kitalálni, hogy neked melyik gép lesz a szimpatikus. A gomba meg egy kicsit más kérdés. Itt egyik modell sem lesz borzalmas, a másik meg szuper. A Nikonon máshol vannak a gombok, mint a Canonon meg a többin. Ennyi kb a különbség ezen a szinten.

Attól meg rugaszkodjunk el, hogy mindenkinek profi vázra meg nagy fényerejű fix obira van szüksége, mert anélkül nem lehet.

Elkezdeni tökéletesen megfelel egy belépő modell és egy kitobi. Aztán majd közben rájön, hogy mi kevés, hol kell fejleszteni ahhoz, amit ő szeretne.

2019. aug. 7. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!