Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezt valaki meg tudja fejteni?

Ezt valaki meg tudja fejteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Beraktam a fi relét. Szépen megy minden egy apró gond kivételével.

Szóval....

Teszt gomb jó le is old.

Viszont ha a nulla nullázót rövidre zárom akkor is le kéne oldania. Ezt viszont ebben az esetben nem teszi. Viszont ha bedugok egy gépet és úgy zárom a nullát és nullázót úgy rendesen megy. Odáig mentem hogy leválasztottam az egész házat. Az az úgy néz ki a dolog,hogy mérő 5*10es mt a betáp arra megy a fi relé. Ennyiből áll most csak az egész. A fi relé elmenő nullát rövidre zárom a nullázóval így sem old. Gondoltam arra is hogy a relé a rossz így próbáltam egy másik új relét de ugyan azt csinálja. Ami még érdekes ,hogy ha a nulla és nullázó rövidre van zárva és felnyomom a relét ami megáll pedig nem szabadna neki. Csak akkor old le ha bedugok egy gépet és el akarom indítani.

Esetleg valakinek valami ötlete?

Előre is köszi

2019. júl. 17. 18:04
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

A végleges verzió úgy néz ki,hogy...

Mérőnél meg van kötve a nulla és védőföld (pen)

Így jön be 5 ér(5*10 mt) a lakásztóhoz.

A 3 fázis megy a relé 1,3,5 re a nulla a bemenő nullára.

A védőföld megy a föld sínre az elmenő nulla (ami átt megy a relén) megy a nulla sínre. Fésűs sín alulra. Az áramkörök nullája a nulla sínre a föld a földre. Ez a teljes verzió. De ezt leegyszerűsítettem annyira,hogy leválasztottam az egész házat (levettem a fésűs sínt és lekötöttem a nulla és föld sínt) így a házban semmi nem befolyásol. Akkor kötöttem a relére egy dugaljt. (Csak a dugalj van firelé után semmi más) És ugyan ez a probléma. Már szonda+ kábel is cserélve lett de ugyan az a szitú.

2019. júl. 21. 07:48
 22/22 Szirty ***** válasza:

"Csak azt nem értem másoknál terhelés nélkül miért old le nulla nullázó rövide zárásánál"

Ha feszültségkülönbség van a nulla és a védővezető között (akár csak pár tized volt) a rövidzáron keresztül ez a fesz. különbség áramot hajt át rajta ami ha több mint 30mA az ÁVK leold.

Ilyen egyszerű.

2019. júl. 21. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!