Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezt valaki meg tudja fejteni?

Ezt valaki meg tudja fejteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Beraktam a fi relét. Szépen megy minden egy apró gond kivételével.

Szóval....

Teszt gomb jó le is old.

Viszont ha a nulla nullázót rövidre zárom akkor is le kéne oldania. Ezt viszont ebben az esetben nem teszi. Viszont ha bedugok egy gépet és úgy zárom a nullát és nullázót úgy rendesen megy. Odáig mentem hogy leválasztottam az egész házat. Az az úgy néz ki a dolog,hogy mérő 5*10es mt a betáp arra megy a fi relé. Ennyiből áll most csak az egész. A fi relé elmenő nullát rövidre zárom a nullázóval így sem old. Gondoltam arra is hogy a relé a rossz így próbáltam egy másik új relét de ugyan azt csinálja. Ami még érdekes ,hogy ha a nulla és nullázó rövidre van zárva és felnyomom a relét ami megáll pedig nem szabadna neki. Csak akkor old le ha bedugok egy gépet és el akarom indítani.

Esetleg valakinek valami ötlete?

Előre is köszi

2019. júl. 17. 18:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Érdekes szavakat használsz, nulla nullázó?

Emberi nyelven maradjunk annyiban, hogy van a nulla és van a védőföld (PE, azaz Protective Earth).

Ha fogsz egy izzót vagy bármit, bekötöd a fázis és a védőföld közé, attól kell leoldani.

Próbalámpa --> konnektor --> fázis-PE.

Érted?

2019. júl. 17. 18:14
 2/22 A kérdező kommentje:
Dugaljnál sem old és próba lámpánál sem. Pont ezért fura nekem is. Teljesen kész állapotban a lakás elosztóban a nulla és föld sineket is érintettem úgy sem ment le.
2019. júl. 17. 18:18
 3/22 A kérdező kommentje:
Nem kell azt a fázishoz kötni. Ha a nullát és védőföldet össze érinted már ott is le kéne hogy vágja.
2019. júl. 17. 18:26
 4/22 Szirty ***** válasza:

Amit tapasztalsz az teljesen természetes egy áramvédő kapcsolónál.

Az ugyanis úgy működik, hogy akkor old le, ha a rajta átfolyó áramok különbsége nagyobb mint a leoldási küszöb érték (30mA pl).

Ha te rövidre zárod a FI relé elmenő nulláját és a bejövő nulla sínt, nem folyik semmilyen áram sehova ha a FI relé utáni szakaszon nincsen terhelés!

Ha van rajta terhelés akkor leold, mert átfolyik rajta a fázisvezetőn a terhelés árama, de nem rajta keresztül folyik vissza a nulla vezetőn az áram, hanem rajta keresztül ÉS az általad képzett rövidzáron keresztül, ami létrehozza a leoldáshoz szükséges különbséget.

2019. júl. 17. 18:27
 5/22 anonim ***** válasza:
Nem. A fi relé arra való, hogy a földelés és a fázis közti zárlattól védjen. Nyilván ha a földet kötöd össze a nullával, akkor nem old le, mivel egy potenciálon vannak(nagyjából).
2019. júl. 17. 18:30
 6/22 anonim ***** válasza:
Ezt az előbbi szürkére írtam.
2019. júl. 17. 18:31
 7/22 anonim ***** válasza:

# 2

A "jegyzőkönyv" kedvéért nem ártana rögzíteni, miután a válaszod nem egyértelmű:

Fázis-PE között próbáltad egyáltalán?

Hogy a nullával kínlódsz, az vicc kategória.

Ezt a fáziskérdést kellene egyértelműen tisztázni!

2019. júl. 17. 18:43
 8/22 A kérdező kommentje:
De ha a fi relé utáni szakaszon van terhelés ami 3db 60 as izzó akkor sem old le csak nagyobb gépnél. Esetleg az izzónál nem érheti el a 30 mah terhelést?
2019. júl. 17. 18:43
 9/22 anonim ***** válasza:

Egyelőre én felvetettem valamit (#7), amire még mindig nem láttam egyértelmű választ. Mellépofázást igen.

Az meg nem érdekel, hogy mit képzelsz rólam, ha nem érted a sajátos irodalmi stílusom, mert neked ez magas.

2019. júl. 17. 19:50
 10/22 A kérdező kommentje:
Neked a trágár,lekezelő,bunkó stilús az egyéniséged? Komoly egy figura vagy te 😃
2019. júl. 17. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!