Ezt valaki meg tudja fejteni?
Sziasztok
Beraktam a fi relét. Szépen megy minden egy apró gond kivételével.
Szóval....
Teszt gomb jó le is old.
Viszont ha a nulla nullázót rövidre zárom akkor is le kéne oldania. Ezt viszont ebben az esetben nem teszi. Viszont ha bedugok egy gépet és úgy zárom a nullát és nullázót úgy rendesen megy. Odáig mentem hogy leválasztottam az egész házat. Az az úgy néz ki a dolog,hogy mérő 5*10es mt a betáp arra megy a fi relé. Ennyiből áll most csak az egész. A fi relé elmenő nullát rövidre zárom a nullázóval így sem old. Gondoltam arra is hogy a relé a rossz így próbáltam egy másik új relét de ugyan azt csinálja. Ami még érdekes ,hogy ha a nulla és nullázó rövidre van zárva és felnyomom a relét ami megáll pedig nem szabadna neki. Csak akkor old le ha bedugok egy gépet és el akarom indítani.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Előre is köszi

Érdekes szavakat használsz, nulla nullázó?
Emberi nyelven maradjunk annyiban, hogy van a nulla és van a védőföld (PE, azaz Protective Earth).
Ha fogsz egy izzót vagy bármit, bekötöd a fázis és a védőföld közé, attól kell leoldani.
Próbalámpa --> konnektor --> fázis-PE.
Érted?

Amit tapasztalsz az teljesen természetes egy áramvédő kapcsolónál.
Az ugyanis úgy működik, hogy akkor old le, ha a rajta átfolyó áramok különbsége nagyobb mint a leoldási küszöb érték (30mA pl).
Ha te rövidre zárod a FI relé elmenő nulláját és a bejövő nulla sínt, nem folyik semmilyen áram sehova ha a FI relé utáni szakaszon nincsen terhelés!
Ha van rajta terhelés akkor leold, mert átfolyik rajta a fázisvezetőn a terhelés árama, de nem rajta keresztül folyik vissza a nulla vezetőn az áram, hanem rajta keresztül ÉS az általad képzett rövidzáron keresztül, ami létrehozza a leoldáshoz szükséges különbséget.

# 2
A "jegyzőkönyv" kedvéért nem ártana rögzíteni, miután a válaszod nem egyértelmű:
Fázis-PE között próbáltad egyáltalán?
Hogy a nullával kínlódsz, az vicc kategória.
Ezt a fáziskérdést kellene egyértelműen tisztázni!

Egyelőre én felvetettem valamit (#7), amire még mindig nem láttam egyértelmű választ. Mellépofázást igen.
Az meg nem érdekel, hogy mit képzelsz rólam, ha nem érted a sajátos irodalmi stílusom, mert neked ez magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!