Ezt valaki meg tudja fejteni?
Sziasztok
Beraktam a fi relét. Szépen megy minden egy apró gond kivételével.
Szóval....
Teszt gomb jó le is old.
Viszont ha a nulla nullázót rövidre zárom akkor is le kéne oldania. Ezt viszont ebben az esetben nem teszi. Viszont ha bedugok egy gépet és úgy zárom a nullát és nullázót úgy rendesen megy. Odáig mentem hogy leválasztottam az egész házat. Az az úgy néz ki a dolog,hogy mérő 5*10es mt a betáp arra megy a fi relé. Ennyiből áll most csak az egész. A fi relé elmenő nullát rövidre zárom a nullázóval így sem old. Gondoltam arra is hogy a relé a rossz így próbáltam egy másik új relét de ugyan azt csinálja. Ami még érdekes ,hogy ha a nulla és nullázó rövidre van zárva és felnyomom a relét ami megáll pedig nem szabadna neki. Csak akkor old le ha bedugok egy gépet és el akarom indítani.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Előre is köszi

Gratulálok, még mindig nem válaszoltál a lényegre.
Akkor itt nem engem kellene elemezni, hanem aki képtelen egyenesen válaszolni.
Eszerint butaság az egész kérdés, mert aminek működni kell, az működik.
Amit te beképzeltél a laikus fejedbe, az persze nem működik.

Ezt írhattad volna hamarabb is, sok mellébeszélés helyett.
Ehelyett leírtál egy butaságot (mah), ami jóérzésű ember számára tolerálhatatlan.
Eleve a helyes írásmód (mAh) hiánya miatt, másrészt a nevetséges alkalmazás miatt.
Ezt pedig hiába törölteted, akkor is kimeríti a vizuális szennyezés fogalmát.
Működést pedig már többszörösen tisztáztuk, irreális elvárásaid vannak, illetve nem is érted az egésznek a lényegét.

Itt ez az ábra:
Az ÁVK az I és I1 áram közötti különbséget "méri".
Ha e két áram különbsége nagyobb mint 30 mA, akkor leold.
Ha létrehozod az ábrán pirossal jelölt átkötést, (feltételezve hogy a valóban nem egyértelmű leírásod egy ilyen átkötést ír le)akkor párhuzamosan kapcsolsz két vezetéket. Az átkötést és az ÁVK jelenleg zárt N érintkezőjén keresztül bekötött vezetéket.
Ezen a két vezetéken a terhelésen átfolyó áram ketté oszlik (I1 és I2 áramra).
Az I1 áram továbbra is átfolyik az ÁVK-n, de I2 áram nem.
Ha a terhelés elég nagy ahhoz, hogy az átkötéseden átfolyó áram az ÁVK-ban 30mA-nél nagyobb I-I1 különbséget hozzon létre, akkor le fog oldani. Ha nem elég nagy ehhez, akkor meg nem.
Ezért nem old le terhelés nélkül, hiszen akkor I=0, I1=0, I2=0
0 és 0 különbsége meg nulla, ami nem több 30 mA-nél.

"Csak azt nem értem másoknál terhelés nélkül miért old le nulla nullázó rövide zárásánál"
Én meg csak azt nem értem mit kötöttél hova milyen körülmények között.
Nagyon nagyon nehezedre esne lerajzolni és pontosan feltenni a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!