Miért van kevés FPS-em GTA V-ben?
Konfig:
I7-3770k
4x4Gb ddr3
Asus GTX 1660 TI OC Strix
700W táp
legkisebb grafikán is van, hogy csak 65-70 fps-em van. Nemrég váltottam videókártyát, 6 évig egy R9 270-em volt, utána vásároltam egy RX580-at, ami egy hónap után tönkrement, de már azzal is voltak ilyen bajok GTA V-nél. Az R9 270-el futott erős közepes grafikán 60 fps-el.
Forza Horizon 4, Resident evil 2 remake, Assasin's creed unity, Division 2, mind fut fullon, 60 fps-el, de a gta nem hajlandó.
na, nagynehezn sikerült megszülnöm a benchmarkot is, 5 év gta v-után még csak nem is gondoltam volna hogy ott van a benchmark :D. Lefuttattam felvétel nélkül is, átlagosan kb 5fps+ volt. Viszont a grafika eléggé minimumon van, nem kellene többön lennie? A Vram csík (vagy mi az a beállításokban) kb negyedig van, minden normal-on, esetleg highon.
https://www.youtube.com/watch?v=zHMuXodTfA8&feature=youtu.be

Nekem átlagosan kevesebb az fps-em, 60-90 között ugrál, de magasabb a részletességi szint, meg nem igazán esik be 60 alá.
Furcsa, hogy az afterburnered 50% körül írja gpu terhelést, az nálam folyamatosan 95-100%. Szerintem a proci kevés neki, esetleg egy kis oc-val nem menne jobban? Ha már k-s procid van, nézd meg szerintem. Olyan 4ghz fölött szerintem láthatóan jobb lenne, meg lehet a hűtésed is elbír annyit. Proci limitre utal az alacsony online fps is, csak így meg az a fura, hogy az r9 270-nel jó volt, gondolom cpu-t nem cseréltél.

Az csak a turbo, nem oc. A biosban tudod az alapórajel szorzóját emelni, ez alapból 35 nálad. Fontos, hogy emelés után mindig teszteld, hogy stabil-e a gép, pl prime95-tel. Ha nem, akkor feszültséget is emelni kell, de ezzel magasabb lesz a fogyasztás és így a hőtermelés is.
Ez sajnos nem teljesen veszélytelen a cpu-ra nézve, ezért javaslom, ha belekezdenél, olvass egy kicsit utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!