Miért van kevés FPS-em GTA V-ben?
Konfig:
I7-3770k
4x4Gb ddr3
Asus GTX 1660 TI OC Strix
700W táp
legkisebb grafikán is van, hogy csak 65-70 fps-em van. Nemrég váltottam videókártyát, 6 évig egy R9 270-em volt, utána vásároltam egy RX580-at, ami egy hónap után tönkrement, de már azzal is voltak ilyen bajok GTA V-nél. Az R9 270-el futott erős közepes grafikán 60 fps-el.
Forza Horizon 4, Resident evil 2 remake, Assasin's creed unity, Division 2, mind fut fullon, 60 fps-el, de a gta nem hajlandó.

Lehet 1-2 cpu mag 100% terhelt esetleg, nézted a magonként is?
Hasonló konfigon játszom, nagyon ritkán esik 60 alá, azt is csak onlineban. Nekem a game mode okozott hasonló anomáliát az egyik win frissítés után, kikapcsoltam, azóta rendben van.
Az msaa-t nem szabad nagyon felhúzni, 2x elég kell hogy legyen, esetleg fxaa-val együtt, a többi nálam maxon van, fhd felbontáson.

A Windows feladatkezelőben tudod megnézni, hogy melyik folyamat az, ami lefoglal egy magot. A részletek fülön a problémás folyamat 100/magok száma körüli értéken lesz, tehát 12% körül. Win 8 esetén a taskhost.exe nagyon szeret így beragadni. Általában elég simán leállítani.
Ez sajnos nem mindig jó megoldás, mert nem deríthető ki, hogy egy szálon van 100%, vagy többön kevesebb. Az afterburnerben állítsd be az osd-t, hogy írja ki a magonkénti terhelést,
A dx verzió ebben az esetben mindegy, nem az okozza a gondot.
jobb oldalt fent vannak statisztikák, remélem jó dolgokat raktam ki.
https://www.youtube.com/watch?v=TM3iIQGxLPs&feature=youtu.be

Minden látszik, aminek látszania kell. A cpu és a vga is alig megy, miközben az fps nagyjából épphogy a fele annak, aminek lennie kéne. Elég érdekes jelenség, nem tudom mi okozhatja.
A beállításokban a vsync-et kapcsold ki, a dx legyen 11. Nálam az advanced alapon van hagyva, régebben kísérleteztem vele, de nagyon zabálta a hardvert (7700+1070). Vsync helyett frame limitert használok, rivatuner 60fps, nem töredezik a kép és nincs durva input lag sem.
Esetleg nézd meg, hogy ha átállítod az energiagazdálkodási sémát, az segít-e:
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek -> teljesítménycentrikus

Amikor meglett a kártya teljes mértékben újra lett rakva a windows (mivel nem fért fel a driver a kis méretű ssd miatt 😅), és akkor is ilyen volt. Illetve ez miatt nem nagyon szeretném a drivereket végigpróbálni visszafele, illetve forzában volt olyan problémám, hogy az alagútban kifagytam, elvileg driver hiba volt, most már elmúlt, ez miatt meg végképp nem akarom próbálgatni. :/
De szerintem nem ez a baj, az előző kártyám (ami 1 hónapig működött) azzal is ilyen volt ha jól emlékszem, és az amd volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!