Milyen routert vegyek? Fontos részletek lentebb.
Mostanában a jó pár éves tp link routerünk (TL-MR3420) főként játék közben random pingjumpokat produkál. Cserén gondolkozom (ideális esetben 20000Ft-ig), viszont van két nagyon fontos kitétel. A router a nappaliban van, a gépem amihez kéne a stabil wifi viszont jóval arrébb, az egyik szobában (1 vastag vályog fal + 2-3 kistégla fal van az útban). A mostani routeremen a gyári antennák (2db) le lettek cserélve a külön kapható erősebb TP link antennákra, amik a routerre rárakhatóak (asszem azok 9 decibelesek), így számomra tökéletesen működött a rendszer. 100 megás netünk van, torrenten 50-60 körül tudtam szedni, ez nekem teljesen elég lenne, ha játék közben stabil maradna. Tudom, hogy kábellel gyorsabb lenne stabilabb stb. de sajnos az nem opció. Mindenképpen 2.4 ghz-es wifin kell behozni a jelet ide. Tavaly egy 5ghz-es routerrel megpróbáltuk, de az idáig alig alig jön el, nemhogy még gyors is legyen meg stabil, így marad a 2.4-es wifi, csak hát azt is erősen kell szórni.
Még egy fontos dolog, hogy az évek alatt felgyűlt néhány eszköz. Csúcsidőben 5-7 telefon 1 tablet 2-3 laptop 1 pc és egy TV van a wifin egyszerre(nyilván ez ritka, mert egyszerre nem fog senki se a TV-n meg a laptopon yt-ozni meg ilyenek, de sokszor rajtahagyják a többiek a wifin az eszközöket és akkor is valamennyi erőforrást fognak a routeren), ezért fontos lenne valami olyan eszköz, ami jól kezel ennyi mindent egyszerre, és esetleg emellet van QoS funkciója, hogy a gépem első helyre tegyem a lagspikeok ellen. Rajtam kívül senki sem használ a házban olyan dolgot a neten, ami késésre érzékeny így más nem járna rosszul emiatt, viszont nekem sokat jelentene, az meg mindenkinek jó lenne ha a sok eszköz mellett is stabilan működne a wifi.
Valamelyest otthon vagyok a routerek világában, így gondoltam rá, hogy veszek egy hasonló TP link routert és új nagyobb antennákat mellé (ez egy 3000Ft-os extra), ami hozná a wifi jelszintet, de sajnos azt nem tudom megbecsülni saját tapasztalatból, hogy melyik router hogy bírja a terhelést, mert igazából csak ez az egy routerünk volt és nincs tapasztalatom más fajta routerekkell.
Előre is köszönöm, hogy végigolvastad, azt meg duplán ha segítesz is. Jó tanácsért tripla köszönet!
A wifi vételére egy usb-s adaptert használok, ami antennás.
TP Link TL-WN722N
Nem tudom jó-e a D-link, de emagon 26eFt körül adnak
Esetleg vársz november végéig Black Fridayre, de az még messze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!