Az emberek miért nyomkodják folyton a telefonjukat?
Mit csinálnak egész nap, non-stop a telefonjukon?
És ami számomra nem érthető, miért telefonon neteznek és miért nem számítógépen?
Nekem a munkámhoz kell a net, és sajnos a Facebook is. Ha nem kellene, be sem lennék regisztrálva. De a telefonon soha nem netezek. Mások hogyhogy nem kapnak agyfaxt a bélyegnyi képernyőtől? Miért nem laptopon neteznek?

Ahogy észrevettem a legtöbben chatelnek a párjukkal, ismerősükkel. Esetleg idióta postokat olvasgatnak vagy épp ő maguk postolnak idiótaságokat. Ezekhez elég a bélyegnyi kijelző.
A telefont a legtöbb helyzetben (pl. utcán, buszon, stb.) egyszerűbb előkapni, mint egy laptopot.

Azért, mert telefonfüggők lettek, illetve netfüggők. Keress rá a függésre - bármilyen szerfüggésre -, ha nagyon unatkozol. A telefon, vagy egyéb szer állandó ott-léte pótolja azt, aki a legjobban hiányzik. A mai társadalom telefonnyomkodó gyerekeinek illetve felnőtteinek az édesanyja szeretete és gondoskodása hiányzik, kb. csecsemőkortól fogva. Ezt próbálják pótolni telefonnal, facebook-kal, droggal, munkamániával, pénzzel, új meg új tárgyak vásárlásával.
Jelzem: mindhiába. Amit keresnek, az külső tárgyakkal soha nem pótolható.

...de tudok normális választ is adni.
Telefonon netezni 90%-ban wifiről szoktam. ritkán van internet előfizetés rajta. Két esetben használom. Ha túrázni megyek, vagy úgy valahova, instant tudok másoknak képeket megmutatni. Nem kell hazavinni a kamerát, gépretenni, stb. A másik meg a játék. Heti 14-15 órát töltök el dokinál többnyire fekve. Igen, jobb lenne egy laptop, de nem biztos, hogy bírná az akksija, ráadásul csak egy kezemet tudom használni. Szóval még a tablet is szar. Marad a telefonos net, meg a telefonos játékok, mert az időt meg valahogy el kell tölteni.
Próbálj meg ne csak magadból kiindulni és egyből jobban meg fogod érteni

Valamelyik főokos bevallotta, a Facebookot eleve úgy tervezték, hogy a like-ok függőséget váltanak ki.
Az emberek vágynak az elismerésre, minden szar like lázba hozza őket, utána már folyamatosan azt lesik.
A Black Mirror 5. évadában volt egy epizód, ami ezt dolgozta fel. Az ember autóvezetés közben kapott egy jelzést, csak meg akarta nézni...

Mert még nincs gondolatolvasó telefon, tehát kénytelenek érintéssel kezelni.
Másik meg, hogy nem mindenki járkál az utcán meg a tömegközlekedésen laptoppal.

Nekem pl nincsen számítógépem (1 éve elromlott a laptopom és nem vettem azóta újat, megcsináltatni sem éri meg).
Mindent telefonon intézek, az egyetemi dolgaimat, a munkabeosztásomat, a pénzügyeimet. Vásárolni is telefonon keresztül szoktam appokból és webshopokból.
Facebookot és instagramot kb napi fél órát használom összesen.
Nyelvtanulásra és olvasásra is használom a mobilom.
Nyílván nem akkor, ha programom van és társaságban vagyok. De hazafelé a buszon inkább intézem a dolgaim vagy kikapcsolódok, mint hogy kibàmuljak az ablakon..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!