Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az emberek miért nyomkodják...

Az emberek miért nyomkodják folyton a telefonjukat?

Figyelt kérdés

Mit csinálnak egész nap, non-stop a telefonjukon?

És ami számomra nem érthető, miért telefonon neteznek és miért nem számítógépen?

Nekem a munkámhoz kell a net, és sajnos a Facebook is. Ha nem kellene, be sem lennék regisztrálva. De a telefonon soha nem netezek. Mások hogyhogy nem kapnak agyfaxt a bélyegnyi képernyőtől? Miért nem laptopon neteznek?

2019. júl. 12. 11:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Ezt miért gépről írtad? Facebook fiókod? Minek van? A munkád miatt? Miért van olyan munkád? Kell a pénz? Minek?
2019. júl. 12. 11:23
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Ez különbözteti meg az embert az aljanéptöl. Pár száz éve nyilvános akasztásra jártak ujjongani, manapság telefonon zombulnak.
2019. júl. 12. 11:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Ahogy észrevettem a legtöbben chatelnek a párjukkal, ismerősükkel. Esetleg idióta postokat olvasgatnak vagy épp ő maguk postolnak idiótaságokat. Ezekhez elég a bélyegnyi kijelző.

A telefont a legtöbb helyzetben (pl. utcán, buszon, stb.) egyszerűbb előkapni, mint egy laptopot.

2019. júl. 12. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:

Azért, mert telefonfüggők lettek, illetve netfüggők. Keress rá a függésre - bármilyen szerfüggésre -, ha nagyon unatkozol. A telefon, vagy egyéb szer állandó ott-léte pótolja azt, aki a legjobban hiányzik. A mai társadalom telefonnyomkodó gyerekeinek illetve felnőtteinek az édesanyja szeretete és gondoskodása hiányzik, kb. csecsemőkortól fogva. Ezt próbálják pótolni telefonnal, facebook-kal, droggal, munkamániával, pénzzel, új meg új tárgyak vásárlásával.

Jelzem: mindhiába. Amit keresnek, az külső tárgyakkal soha nem pótolható.

2019. júl. 12. 11:29
 5/13 anonim ***** válasza:

...de tudok normális választ is adni.

Telefonon netezni 90%-ban wifiről szoktam. ritkán van internet előfizetés rajta. Két esetben használom. Ha túrázni megyek, vagy úgy valahova, instant tudok másoknak képeket megmutatni. Nem kell hazavinni a kamerát, gépretenni, stb. A másik meg a játék. Heti 14-15 órát töltök el dokinál többnyire fekve. Igen, jobb lenne egy laptop, de nem biztos, hogy bírná az akksija, ráadásul csak egy kezemet tudom használni. Szóval még a tablet is szar. Marad a telefonos net, meg a telefonos játékok, mert az időt meg valahogy el kell tölteni.

Próbálj meg ne csak magadból kiindulni és egyből jobban meg fogod érteni

2019. júl. 12. 11:31
 6/13 anonim ***** válasza:

Valamelyik főokos bevallotta, a Facebookot eleve úgy tervezték, hogy a like-ok függőséget váltanak ki.

Az emberek vágynak az elismerésre, minden szar like lázba hozza őket, utána már folyamatosan azt lesik.

A Black Mirror 5. évadában volt egy epizód, ami ezt dolgozta fel. Az ember autóvezetés közben kapott egy jelzést, csak meg akarta nézni...

[link]

2019. júl. 12. 11:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Mert még nincs gondolatolvasó telefon, tehát kénytelenek érintéssel kezelni.

Másik meg, hogy nem mindenki járkál az utcán meg a tömegközlekedésen laptoppal.

2019. júl. 12. 11:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem pl nincsen számítógépem (1 éve elromlott a laptopom és nem vettem azóta újat, megcsináltatni sem éri meg).

Mindent telefonon intézek, az egyetemi dolgaimat, a munkabeosztásomat, a pénzügyeimet. Vásárolni is telefonon keresztül szoktam appokból és webshopokból.

Facebookot és instagramot kb napi fél órát használom összesen.

Nyelvtanulásra és olvasásra is használom a mobilom.

Nyílván nem akkor, ha programom van és társaságban vagyok. De hazafelé a buszon inkább intézem a dolgaim vagy kikapcsolódok, mint hogy kibàmuljak az ablakon..

2019. júl. 12. 12:00
 9/13 anonim ***** válasza:
8# vagyok még azt akartam írni, hogy nyilván azért telefonon neteznek, nem számítógépen, mert az előbbi mobilis, bárhova tudod vinni magaddal, elfér a zsebedben is.
2019. júl. 12. 12:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Én is netfüggő vagyok, de ha telefonon kéne netezni, akkor nem lennék az.
2019. júl. 12. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!