Teljesen elvágtam a fűnyíró kábelt, lehet javítani,
tehát a kábeleket összekötni és szigetelőszalaggal
körültekerni?
Jobb, persze, aztán a sodort kötés melegedni fog idővel, leolvasztja a hőrel lágyuló szigszalagot, és kész is a baj.
2019. júl. 9. 08:20
12/20 A kérdező kommentje:
11. De ki van egy konnektor kültérre vezetve egy beltéri konnektorbol és egy helyen szintén toldás van ugyanilyen formában és az legalább 10 éve működik így.... Az hogy működhet leolvadás nélkül?
Nincs akkora áramfelvétele a fűnyírónak vagy más eszköznek, amit üzemeltettél, ezért kibírta a taknyolást is. Biztonságosan csak forrasztással és zsugorcsővel lehetne megoldani.
2019. júl. 9. 13:24
Nyugodtan bízz a gányolásodban! Így működik a szelekció.
2019. júl. 9. 13:56
Egy közeli ismerősöm felesége nyírta a füvet, egy ilyen házibarkács toldozgatott hosszabbítóval... a tenyerébe égett a fűnyíró foggantyúja, elég sokáig rázta az áram mire valamilyen csoda folytán elesett, elengedte, a keze pár hónap alatt rendbejött. Az égés helye örökre megmarad, de legalább túlélte. A házi barkács miatt évente sok ember hal meg. Tényleg 5000 forintot ér az életed, vagy a családtagjaid élete? Ha te kötözgeted össze a hosszabbítót, valaki más hal meg emiatt a családban, hogy számolsz el majd magaddal? - Nem kár érte, a hosszabbító ötezer volt. ??
2019. júl. 11. 15:31
Lehet, csak nem lesz szabályszerű. Ahogy írták, a felelősség a tiéd.
Én is simán összekötném őket. Csúszósaruval vagy csokival. Jól körbeszigszalagoznám és jó az úgy.
Az ilyen kábeleket forrasztani nem egyszerű. Túl vastag az ér.
De ez meg az én felelősségem lenne.
A két hosszabbító készítése sem rossz ötlet, viszont az már kültérre nem biztonságos. Nem véletlen van öntve a dugó és dugalj. Nem tud vizet kapni.
A szigszalag elég jól szigetel, ha jól körbetekerted vele.
2019. júl. 14. 13:19
17/20 A kérdező kommentje:
"tenyerébe égett a fűnyíró foggantyúja, elég sokáig rázta az áram mire valamilyen csoda folytán elesett, elengedte, a keze pár hónap alatt rendbejött"
Az jó régi fűnyíró lehetett ugyanis úgy tudom a mai elektromos fűnyíró fogantyúk műanyagok és fizikai ismereteim szerint a műanyag nem vezeti az áramot
18/20 A kérdező kommentje:
16. Ez sem biztonságos? Ez kültéri..
[link]
A maradék kábelre ráteheted.
2019. júl. 14. 13:34
Ma már alap a 30 mA-es FI relé, különösen a villany kültéri használata esetén kötelező, és kötelező minden új lakásnál vagy felújításánál! Nem fogja sokáig rázni az elektromos fűnyíró műanyag fogantyúja, mert a másodperc tört része alatt leold, de leold akkor is ha a gyerek szeget dug a konnektorba! Létezik kültéri csatlakozó a vezeték végére, és létezik toldó is, esőben meg az egybe öntött dugaljba is bele tud folyni a víz ott ahol a fűnyíró dugóját is bedugod.
2019. júl. 27. 15:38
Kapcsolódó kérdések: