Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Teljesen elvágtam a fűnyíró...

Teljesen elvágtam a fűnyíró kábelt, lehet javítani, tehát a kábeleket összekötni és szigetelőszalaggal körültekerni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 8. 22:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
A hosszabítót vágtad el?
2019. júl. 8. 22:05
 2/20 A kérdező kommentje:
1. Igen, 30 méteres 5000 Ft volt, nem szívesen dobnám ki
2019. júl. 8. 22:08
 3/20 anonim ***** válasza:
89%

Simán összesodorni és szigetelő szalaggal bekötni, nem szabad. Az melegszik, meg nem vízbiztos. Beázhat, zárlatos lehet.

A legjobb megoldás, ha veszel egy dugaljt és egy dugvillát, azt rákötni a két végére és lett két hosszabítód, úgymond.

2019. júl. 8. 22:12
 4/20 lali24 ***** válasza:
100%

lehet javítani.

de ha ez a kérdés egyáltalán felmerült benned, akkor inkább azt javaslom, hogy keress valakit, aki ért is hozzá, mert egy szakszerűtlen "szigetelőszalaggal összetekerés" adott esetben elég kellemetlen meglepetéseket tud okozni.

2019. júl. 8. 22:12
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen biztonságos kábel toldókat lehet kapni, és rá zsugorcsövet.
2019. júl. 8. 22:13
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Zsugorcső önmagában nem teljesíti a vízmentes szigetelés feltételét, szükséges még valamilyen kiöntőanyag is.

Epoxy vagy savmentes szilikonkaucsuk, de még zsugorcsőből sem csak egy réteg. Külön az erekre, külön a külsőre.

Még így sem mondanám, hogy hivatalosan megengedett ilyen vezetékek toldása, legfeljebb azt tudnám, hogy én miben bízom meg.

Kötést megoldanám forrasztással.

2019. júl. 8. 23:01
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
forrasztás, erenként műgyantantás (vízmentes) zsugorcső, és az egészre kívülről is egy hasonló, vastagfalú zsugorcső
2019. júl. 8. 23:01
 8/20 anonim ***** válasza:

Csavaros sorkapocs:

[link]

szigetelő szalaggal alaposan körbetekered.

Gyors és olcsó.

Viszont legyél tisztában vele, hogy hivatalosan kuka a hosszabbító kábel. Ha megfigyeled a dugvillát és a dugaljat, egybe öntötték őket, hogy ne lehessen szerelni. Ez biztonsági követelmény.

Ez azt jelenti, hogy egy későbbi baleset során téged vonnak felelősségre a szabálytalan javítás miatt (biztosító sem fizet, stb.)

2019. júl. 9. 07:27
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Csavaros sorkapocs a legnagyobb paraszt munka, de hajrá...
2019. júl. 9. 07:41
 10/20 A kérdező kommentje:
Jelenleg csak simán össze szigetelő szallagoztam egyenként a kábeleket majd az egészet össze.. Ez jobb?
2019. júl. 9. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!