Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy 2200mAh-s power bank...

Egy 2200mAh-s power bank mennyi ideig képes üzemeltetni egy 1W-ot fogyasztó ventit?

Figyelt kérdés
2019. jún. 27. 20:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

# 10 kapargat valamit, de eszméletlen hülyén és túlkomplikálva közelíti meg, majd én holnapra ki fogok józanodni és elmagyarázom a barmoknak, hogy ez ennél sokkal egyszerűbb.

Addig is jelezném, hogy leszarom a minősítéseket, tehettek egy szívességet...

2019. jún. 27. 23:55
 12/21 anonim ***** válasza:
53%
Egyszerű akkor lehetne, ha ezekre a vacakokra valós kimenő adatot adnának meg és nem a beépített akku A/h adatát. Ami még szintén lehet hamis és a konverter hatásfokát is csak saccolhatjuk. De azért várom az egyszerű megoldást. Az egyik barom. :)
2019. jún. 28. 07:55
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Először is a power bankok gyártói a beépített cellák névleges Ah-kapacitását adják meg, ami az 5V kimenetre nem érvényes, hiszen a DC-konverzió a transzformációs elvet követi: nagyobb feszültség --> kisebb áram.

Maradjunk az elméletnél, hogy igaz a felirat:

3,7 V x 2,2 Ah = 8,14 Wh energiamennyiség vehető ki az akkuból.

Legyen mondjuk 90 % a konverzió hatásfoka:

8,4 x 0,9 = 7,33 Wh

7,33 Wh / 1W = 7,33 h

Ha 3,8 V névleges feszültségű cellák vannak, akkor természetesen azzal kell számolni, ami már eleve egy átlag, ezért bár tudjuk, hogy a feszültség változik, de szerencsére adott a névleges érték, amivel egyszerűen lehet kalkulálni.

2019. jún. 28. 09:52
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
8,4 --> 8,14 elütés.
2019. jún. 28. 09:56
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

#11,13,14 De nagy arcod van.

Nem csak kapargattram valamit, hanem a tényeket írtam le. Ha ez neked túlbonyolított, akkor az csak a te képességeidet minősíti.

Ha valaha építettél vagy mértél volna le ilyen kisfeszültségű konvertert, tudnád, hogy ilyen kimeneti feszültségnél a 90% csak álom.

De biztos én tudom rosszul 32 év szakmai múlttal, ami alatt pár ezer akkucella már megfordult a kezemben.

2019. jún. 28. 10:05
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

# 15

Tökmindegy, itt a számítás elméletén van a hangsúly.

De annyira tudtam, hogy pont ebbe fog valaki belekötni, hogy most mennyi százalék.

Legyen neked annyi /leszarom, akkor is hülyén közelítetted meg a problémát.

Nem arról van szó, hogy én mit értek, neked arról lövésed sem lehet, hogy én mi mindent értek.

De van egy olyan mondás is, hogy az tud legérthetőbben elmagyarázni valamit, aki maga is nagyon otthon van egy témában. Ebben te elbuktál kisöreg, túlbonyolítottad, feleslegesen.

2019. jún. 28. 11:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint ezeknek az akkuknak a minimális feszültsége a megadott 3,7 volt a felhasználásuk során. Kb. 3,7 és 4,2 volt között változik attól függően, hogy le van merülve vagy fel van töltve, ha egy ilyen eszközbe beépítve használják. A kiindulás, hogy a 3,7V az átlag, már eleve helytelen. Nem áll ez meg már elvileg sem.
2019. jún. 28. 12:02
 18/21 A kérdező kommentje:
köszönöm
2019. jún. 28. 12:32
 19/21 anonim ***** válasza:

# 17

Csak kár, hogy összekevered az üresjárási feszültséget a terhelés alatt mérhető feszültséggel.

Nem vagy tisztában az akkuba integrált védelem alsó kikapcsolási szintjének pontos értékével.

De még azt sem mérted életedben soha, hogy amikor terhelés alatt kikapcsol, utána a feszültség ismét feljebb kúszik.

Amiről te azt hiszed, hogy jelent valamit, miközben ereje már nincs, azaz terhelés hatására ismét leesik, a belső ellenálláson eső feszültség miatt.

De még ilyet, hogy a névleges feszültség fogalmát meghazudtolod, az meg a legnagyobb ostobaság, de ez egy ilyen oldal, mínuszolni tudnak a szellemi fogyatékkal élők, eszük meg semmi.

2019. jún. 28. 16:10
 20/21 anonim ***** válasza:
A lepontozást nagyrészt a stílusodnak köszönheted. Ezt is leírhattad volna fogyatékozás nélkül, de nem, az nem esett volna jól. Fontosabb neked a taplóskodás, mint a segítségnyújtás.
2019. jún. 28. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!