Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit jelent hogy induktiv,...

Ricsivica kérdése:

Mit jelent hogy induktiv, kapacitiv es ohmos fogyaszto?

Figyelt kérdés
2019. márc. 12. 22:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Induktív fogyasztó impedenciája a frekvencia növekdésével nő. Egyenáramon tisztán egyenáramű impdenaciát mutat ( normál ellenállás ).

Kapacitív fogyasztó impedenciája a frekvencia növekedésével csökken. Egyenáramon általában szakadást képvisel.

Ohmos fogyasztó impedanciája állandó ( ideális ellenállás, valóságban nem létezik ).

A válaszban nem emlétettem az impedancia összetevőit, szerintem ez kimerítené a kereteit ennek a fórumnak, de biztos lesz olyan válaszadó aki talán kifejti ( nem olyan lusta dög mint én :) )

2019. márc. 13. 08:47
 2/10 anonim ***** válasza:

#1 hozzászólás megfogalmazása nem szakszerű, vagy legfeljebb villanyszerelő-szintű, illetve villanyszerelőkre jellemző. Esetleg külhoniakra.

Nem mondunk olyanokat, hogy "egyenáramú impedancia" vagy "Ohmos fogyasztó impedanciája állandó" de még a "normál ellenállás" sem szakkifejezés, miközben az ohmos ellenállásra gondolunk.

Ilyeneket mondunk például a szakmai nyelvezetben:

– Induktív fogyasztón az áram késik a feszültséghez képest.

– Kapacitív fogyasztón a feszültség késik az áramhoz képest.

– Ohmos fogyasztón nem áll elő fáziseltolás.

De inkább én az egészbe bele sem mentem volna, itt is szerepel bővebben és még sok helyen:

[link]

2019. márc. 13. 09:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen ..egyebkent kezdo villanyszerelo vagyok..
2019. márc. 13. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne vedd a szívedre a kérdező :) Találkoztam nem egy olyan mérnökkel aki annyira szakszerű volt mindenben, de egy biztosítékot se tudott kicserélni :)
2019. márc. 14. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha esetleg a #2 hozzászólás szerzőjére célozgatsz, akkor kár volt megszólalni, mert szervizvállalkozásom nem működhetne a gyakorlati szakértelmem nélkül, immár több évtizede.

Valamint megjegyezném – miután ezen az oldalon máskor is érte már gúny az alaposságom –, hogy majd még nehogy én kérjek elnézést, amiért ebből élek, hogy precízen állok hozzá a munkákhoz, ügyfeleim megelégedésére.

Én kérek majd elnézést azért is, hogy az alaposságot apámtól örököltem, aki szintén egy precíz ember volt, tehát ezúton neki is köszönhetem vállalkozásom sikerét.

Úgyhogy magam részéről csak szánakozni tudok az ilyen nevetséges trollokon.

2019. márc. 14. 19:53
 6/10 anonim ***** válasza:
12%

Nem céloztam senkire leírtam amit tapasztaltam az életben. Akinek nem inge ne vegye magára. Semmi baj sincs, a második válasszal, teljesen korrekt, számomra az enyhén zavaró, hogy elég fellengzős a kezdés- de végül is belefér.

Sajnos elég szerencsétlen a megnyilvánulásod, mert így nem egy tapasztalt szakember, hanem egy kis pattogó pukkancs szerűséget látok benned, ne haragudj ezért rám :)

2019. márc. 14. 21:17
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Engem az nem érdekel, hogy te mit képzelsz, szeretek fellengzősködni, amikor már arcátlanul sértegetnek egy fórumon.

Amíg csak kérdeznek, addig szívesen segítek, de a pofátlanságot nem bírom.

2019. márc. 14. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha meg arra gondolsz, hogy a villanyszerelőkkel kapcsolatban fellengzősen fogalmaztam, az sem volt véletlen.

Bizonyos kellemetlen tapasztalataim gondoltam ilyen módon "megtorolni", úgyhogy ezzel kapcsolatban is azt képzelhetsz bele, amit akarsz.

2019. márc. 14. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Senki sem sértegetett te vetted magadra. Te írásodban egyértelműen degradáltad a villanyszerelőket - én meg adtam erre tanácsot a kérdezőnek ( hogy rá se rántson ). Én nem írtam volna többet egyébként ha kérdező történetesen nem írja,hogy villanyszerelő.

Úgyhogy nyugi van, senki se akar itt bántani ( meg az se érdekel senkit sem mekkora király vagy )

2019. márc. 14. 21:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy a felvetett kérdés indokolatlan vitát szült . A kérdezőnek : Szedd elő a "Villanyszerelő Elektrotechnika" könyvedet.Ebben egyszerű és jól érthető választ kapsz a kérdésedre .Ez olyan a szakmádban ,mint a vallásosnak a " Miatyánk" .
2019. márc. 19. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!