Használható-e egy "közelített" szinusz jeles szünetmentes tápegység a villanymotorhoz?
Pl. az AEG szünetmentesek típusai ilyen "közelített" (németül - angenäherter) szinuszosak, ez ugyanaz, mint a "kváziszinusz"?
Jó ez a villanymotorokhoz? Mert sok villanyszerelő beszereli keringető szívattyúkhoz szünetmentesnek.
Igen, ez biztos jó! Egyébként a négyszögjeles sem biztos, hogy kinyírja a villanymotort, ismerősömnél 3 éve üzemel
(olvastam előző kérdésedet)
Értem, de arra gondoltam, hogy akik "használják" esetleg évek óta, azok valójában nem is használják, hiszen csak hosszabb áramszünet esetén van jelentősége. Volt már esetükben több félórás áramkimaradás?
Mert a legtöbb esetben csak néhány perces, vagy másodperces áramszünetek vannak, és azt hallottam, hogy a nem szinuszos tápok hosszabb távon nyírják ki a szivattyút.
Az AEG-nek van a német honlapján egy rajz is, hogy mit is jelent a "közelített" kifejezés. A négyszög hullámot pirossal átrajzolták szabályos szinuszosra (kerekített csúcsosokra). Mit jelent ez egy villanymotornak?
Azért kérdezem, mert egy új keringető szivattyú min. 18-20 ezer forint, és a tél közepén nem szeretnénk fűtés nélkül lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!