Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szünetmentes tápegység akkuról...

Szünetmentes tápegység akkuról - hálózatra visszaállás késleltetés! Hogyan?

Figyelt kérdés

A problémám a következő: Adott egy szünetmentes tápegység, rajta egy géppel meg egy 27Ah-es aksival. A gáz ott van, hogy amikor ugye áramszünet van az UPS átvált aksira, de utána hirtelen vissza jön a hálózati áram majd hirtelen ismét "eltűnik", ekkor ugye a szünetmentes úgy érzékelés, hogy újra van áram és visszavált a hálózati áramra, de az már közben újra elment, ekkor minden megáll.

Valami késleltetéssel kapcsolatban tud-e valaki nekem mondani bármi okosságot, hogy ha átvált aksira a szünetmentes, akkor például 1-5 percig ne is váltson vissza hálózati áramra, még akkor se, ha visszatért?!?!?

Válaszokat előre is köszönöm!

2011. okt. 25. 11:26
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
Értelmesebb szünetmentesekkel, amik USB -n vagy sima serial porton összeköthetők a géppel a saját szoftverükkel lehet ilyen finomhangolásokat végezni. Az én APC -nek pl elég sok beállítási lehetősége van. De de ettől függetlenül sosem csinált ilyet, hiába ki-be-ki-be kapcsolt az áram. Szóval szerintem márka és típus függő a dolog.
2011. okt. 25. 11:57
 2/4 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy van rajta RS232 port de nem szívesen mennék bele a finomhangolásokba..

Már neki kezdtem egy saját készítésű elektronikának ami egy időre megszakítja a szünetmentesbe vezető hálózati áramot.

Azért köszönöm a segítséged! :)

2011. okt. 25. 12:23
 3/4 P.O.C. ***** válasza:
Pedig az a nehezebb és kockázatosabb út, de te tudod.
2011. okt. 25. 12:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Órák óta töröm a buksim a világmegváltó ötletemen, de úgy tűnik bele tört a bicska... :/

Lehet maradok a hangolásnál! Ott a pont! Köszi :)

2011. okt. 25. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!