Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha faraday kalitkába helyezem...

Ha faraday kalitkába helyezem az éjszakai áram vevőjét, akkor nem fog lekapcsolni?

Figyelt kérdés

Rádió frekvencián kapják a ki/bekapcs parancsot. Ha sikerül "elkapnom" a bekapcsolt állapotot és akkor ráhelyezem a fémszövetet akkor bekapcsolva marad? Nyilván csak elölről és oldalról lehet leárnyékolni.

A kérdés természetesen csak elméleti, kétségtelen, hogy ez kimeríti a szerződésszegés fogalmát.

2019. jún. 3. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Mármint a hálózat az antenna, de ez érthető volt eddig is.
2019. jún. 4. 11:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Ugyan már, kocsis, olvasni remélem, ezt is el tudod:

"Az RKV vevők helyes működése érdekében az antennát megfelelő irányba kell forgatni. A beállítás célja, hogy a vevőkészüléket a rádióadó antennájával összekötő egyenesre a vevő antennája merőleges legyen. Így biztosítható a legjobb minőségű rádióvétel. A beállítás módja vevőkészülékenként eltérő, az adott típus leírásánál található. A német gyakorlat szerint az esetek 3 %-ában van szükség külső antenna használatára, mert a mérőszekrényben nem lehet fogni a rádióadásokat."

A PROLAN vevőnek önbeálló antennája van, amúgy.

Kapacitív csatolás, mi? :D

2019. jún. 4. 16:48
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Egyelőre én úgy fogalmaztam, hogy "szerintem" és továbbra is fenntartom, hogy megoldható kapacitív csatolással, ha nagyon akarják, talán létezik olyan típus is.

Azért is írtam, hogy "szerintem", mert én nem vagyok villanyszerelő, mint te. Noha erősáramot is tanultam régen, de elektronikában vagyok otthon jobban.

Meg azt is fenntartom, hogy a fórumok legszemtelenebb trolljai a villanyszerelők.

2019. jún. 4. 19:41
 14/17 anonim ***** válasza:

"Egyelőre én úgy fogalmaztam, hogy "szerintem" "

Ez igaz, csak előtte egysorral meg felvilágosítottál, hogy nem létezik ilyen, itt-e:

"Komolyan, és arról van fogalmad, hogy egy hosszúhullámra hangolt antenna mekkora? Vagy a hullámhossz felére, negyedére? Nem akarlak elkeseríteni, de jó hosszú."

És ez?

"a hullámhosszak fizikájáról nem sok lövésed van"

Akkor tehát neked se.

"a mások dolgába beleokoskodó villanyszerelők"

Akkor, ha villanyszerelő lennék, akkor leiskoláztalak tehát?

"Fogd már fel, hogy nem szükséges antenna"

Ezt is írtad, de hát arra, hogy én azt írtam, hogy rádióvezérlésű rendszer is van Magyarországon. Itt kezdődött, hogy én írtam egy tényt, te meg azt írtad, hogy ez a tény azért nem tény, mert más módszer is létezik. Ami csak az ostobák terelő és ködösítő módszere, ha nincs igazuk.

Lefordítom magyarra, amit írtál: hülyeséget beszéltem, de nem visz rá a lélek, hogy elismerjem.

2019. jún. 4. 20:26
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

Nem szükséges, vagyis megoldható anélkül is.

AM-antennának pedig van olyan feltekert változata, mint az egyes Hifi készülékekhez is mellékelt keretantennák, tehát ebben sincs semmi különös vagy újdonság.

Nagyon lekicsinyíteni persze nem jó, de kompromisszummal elmegy éppen.

"te meg azt írtad, hogy ez a tény azért nem tény, mert más módszer is létezik."

Ezt csak te magyarázod bele, ilyet sehol nem írtam. Ezt írtam:

"Sokkal egyszerűbb szerintem a hálózati vezetékről lecsatolni a jelet, ami így antennaként szerepel."

Szerintem egyszerűbb, ez csak ennyi.

Nem azt írtam, hogy láttam ilyet, hogy biztosra tudom, mert akkor azt írtam volna.

Alap dolog, hogy amikor valamiben nem vagyok biztos, odaírom, hogy "szerintem". Úgyhogy ez nem jogosít fel téged arra, hogy mást magyarázz bele.

2019. jún. 4. 21:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Meg ott volt az öreg Sokol 403 és hasonló rádiók, ami ferritantennával közép- és hosszúhullámot vett, előbb el is felejtettem.
2019. jún. 4. 22:33
 17/17 anonim ***** válasza:
57%
Jelenleg nincs kapacitás az ilyen idióták falhoz állításához, de dolgoznak rajta :) A régen "éjszakai" egy kereskedelmi előnyt hozó műszaki alku. Ahol fogyasztóként te elfogadod a ki és bekapcsolási időtartamokat. Valójában ma már ~ műteherként működik. A nap bármely órájában aktiválhatják a termelő egységek visszaszabályozása helyett, netán túl alacsony tarifájú külföldre szállítás helyett. Érdekes és bonyolult világ. Üdv! [link]
2021. júl. 3. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!