Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hallottam olyan eszközről ami...

Hallottam olyan eszközről ami akkora, mint egy félrizsszem és kommunikációra szolgál. Mi a neve?

Figyelt kérdés

Tehát a lényege: Méretileg kb akkora, mint egy félrizsszem, és a fülbe kell bedobni, mágnessel kell kiszedni. Arra szolgál, hogy kommunikálni tudjon két ember egymás között.

Mi ennek az eszköznek a neve? Hogy keressek rá? Esetleg hasonló eszközöket tudtok?

2019. máj. 14. 14:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Leírhatnád konkrétan hogy milyen távolságban, milyen környezetben, milyen módszerrel szerenél kommunikálni.

Mert a Bluetooth, WIFI, GSM megoldások mind más-más technikai hátteret igényelnek. Az sem mindegy hogy egy, vagy kétirányú, esetleg full duplex, azaz egy időben tudtok beszélgetni, vagy csak felváltva, esetleg te csak hallod a másikat, de ő téged nem. Milyen üzemidőről van szó, meg hasonlók.

2019. máj. 14. 14:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat, tényleg kimaradtak ezek.

Én is hallom őt, és ő is hall engem. Bluetooth-os.

2019. máj. 14. 15:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Távolságot nem tudok, csak annyit, hogy elég nagy távolságban is tud a két személy beszélni, mondjuk egy kisebb város két különböző pontján.
2019. máj. 14. 15:17
 4/12 repulo ***** válasza:

Nem valami sci-fi filmben láttad, vagy könyvben olvastad?

Próbálj egy fültisztítóval hozzáérni a dobhártyádhoz, aztán gondolkozz el a "fülbe kell dobni" leíráson.

2019. máj. 14. 15:23
 5/12 anonim ***** válasza:

Pici rejtett mikrofonok, kamerák, fülhallgatók vannak.

Pl. itt egy fülhallgató:

[link]

2019. máj. 14. 15:28
 6/12 anonim ***** válasza:

A rizsszem méret, a bluetooth, full duplex és a város két pontja egy mondatban nem jön össze a technika mai állása szerint.

Alapvetően már a méreten bukik az egész, a követlező pedig a távolság ami ezzel a technikával nem áthidalható.

Amit linkeltek, az nem rossz, csak az alap eszköz a fülben önállóan nem működik, kell hozzá egy valag egyéb más, hiszen a linkelt csomag csak egy egyedi fülhallgató szett. Semmi mást nem csinál, csak a más készülékből érkező jelet továbbítja mágneses úton a kis fülbe helyezhető darabba. De ehhez is kell pl. egy mobil, mert önmagában nem kommunikál.

2019. máj. 14. 15:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor nézd meg amit linkeltem, egy nyaklánc az antenna, rizsszemnyi a füllhalgató, mágnessel lehet kivenni, jack dugóval lehet (pl.) telefonhoz csatlakoztatni.
2019. máj. 14. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:

"Akkor nézd meg amit linkeltem, egy nyaklánc az antenna, rizsszemnyi a füllhalgató, mágnessel lehet kivenni, jack dugóval lehet (pl.) telefonhoz csatlakoztatni."

Akkor olvasd el a kérdést, illetve a kérdező további hozzászólásait.

2019. máj. 14. 15:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem filmben láttam, egy egyetemista ismerősöm bèrelt valami ilyesmit.

Köszönöm a válaszokat.

2019. máj. 14. 16:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem még gyúrnom kéne rá hogy legyen elég fülcsírom ami benntartja hogy ne essen ki járás v mozgás közben.. :DD
2019. máj. 14. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!