Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elektromosság Hogy tudom...

Elektromosság Hogy tudom leföldelni a testemet a felgyülemlő elektrosztatikusság ellen?

Figyelt kérdés
Én arra gondoltam a bokámhoz kötnék egy vezető drótot majd levezetném a cipőtalpra amin egy fém van. Csak az balesetveszélyes, helyette valami vezető szövet kellene, vettem egy réz kendőt, de azt nem tudom az mennyire vezeti el a feszültséget.Ill. hol kapok olyan voltmérő műszert,amivel tudnám mérni a testemben lévő elektrosztatikus feltöltődést,ill a réz kendő vezetőképességét ?
2019. márc. 24. 00:36
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Ez a kérdés is tipikus példa arra, hogy kontextust nem írtok, csak kész tényeket adtok elő.

Ezt akarom, azt akarom stb.

De ha rendesen leírnád, hogy miért akarod, legalább lenne esély elmagyarázni, hogy miért felesleges az egész.

2019. márc. 24. 08:45
 2/5 repulo ***** válasza:
A Polifoam-nál dolgozol? :-)
2019. márc. 24. 11:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Látom sok a "szakértő" itt.
2019. márc. 24. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
A kérdező annyira profi, hogy nem árulja el mi a bánatért érdeklődik.
2019. márc. 24. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Biztos baromi sokat segít egy darab drót, vagy egy rézkendő egy szigetelő anyagú padlón. (Parketta, PVC, száraz kőpadló...)

Ha elektrosztatikus feltöltődésre kényes alkatrészekkel kell dolgozni, akkor erre megfelelően kialakított munkahelyek vannak (pl. a padló is le van festve vezető festékkel, a szerszámok nyele sem tökéletes szigetelő, hanem pár megaohm, a munkaasztal fém és földelt, stb... van egy rakat egyéb előírás, amiknek a betartása működik, és amit nem lehet kiváltani egy réz kendővel...

2019. márc. 25. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!