Mit tegyek a rossz pixel ellen?
Tegnap óta jelent meg egy vörös pixel a laptopom képernyőjén, és hiába próbáltam egy 1 órás stuck pixel videót lejátszani, nem tűnt el.
Ami érdekes benne hogy csak sötét színen jelenik meg, ha a képernyő fehér nem látszik (ha például szürkés akkor már igen).
A másik érdekesség hogy ha screenshot-ot próbálok róla készíteni akkor semmi körülmény között nem jelenik meg.
Mi a megoldás hozzá? Egy FHD monitoron meglátszik nagyon az ilyesmi és nem tudok hozzászokni.
Nem javítható, csak kijelzőcserével vagy laptopcserével.
Valamikor nekem is volt egy monitorom, igaz nem volt annyira feltűnő pixelhibája, de kezdetben jobban zavart maga a tudat is, később meg már észre sem vettem.
"hiába próbáltam egy 1 órás stuck pixel videót lejátszani, nem tűnt el."
Az kb 0.0001%-ban segít.
"Ami érdekes benne hogy csak sötét színen jelenik meg, ha a képernyő fehér nem látszik (ha például szürkés akkor már igen)."
Ja, ha egy világító pixel körül a többi nem világít, az elég feltűnő.
"A másik érdekesség hogy ha screenshot-ot próbálok róla készíteni akkor semmi körülmény között nem jelenik meg."
Ebben nincs semmi érdekesség. Nem a videókártyában keletkezik a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!