Ez így működhet?
A következő videó alapján tervezem összerakni áramkörömet: [link] (rövid leírást is találtok.)
Ettől kicsit különbözően az enyém a következőkből állna:
- servo motor: [link]
- PIR érzékelő: [link]
- Arduino UNO
- Milyen tápegység kellene ezekhez? Ez megfelelhet: [link]
Szerintetek ehhez milyen hálózati csatlakozó kellene, esetleg valamilyen átalakítós?
Ezeken kívül szükségem lehet még valamire (ellenállások, tranzisztor...stb?), vagy csak egymásban illesztem a kettő "lemezt" bekötöm a servot, PIR-t és hálózati dugót és utána azzal mehet a 230-ba? (Persze csak mielőtt feltöltöttem a kódot az Arduinoba.)
Előre nagyon köszönöm a válaszokat!
Ezt hogyan sikerült kikombinálni, legutóbbi értesüléseim szerint a tápegység angol neve nem motor driver shield.
Nem foglalkozom ilyen témával (elektronikával igen), de kapásból találtam két releváns leírást:
Hogy, hogy nem, még a motorodról is találtam adatokat:
Láthatóan szükséged van +12V tápra (motor) és +5V tápra (egyebek).
De még számos további problémát kell leküzdened, ezeket csak a példa kedvéért mutattam, hátha feladod.
Előbb szót akartam ejteni róla, csak elfelejtettem, hogy a szervómotor (ahogy a hazai szaknyelv nevezi) kicsit más fogalom.
Szervónak az a lényege, hogy a mechanikus pozíció vissza van csatolva a vezérléshez, potméter vagy hasonló eszközzel.
Bővebben:
Most látom, az 1. hozzászólásomban a 3. linket is elcseréltem véletlenül, nem azt akartam betenni.
De mindegy, mert a BG-linken is szerepel a motor bekötési ábrája és az áramfelvétel, ami a két lényeges infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!